FUTSAL

Στην μάχη του πρωταθλήματος Παναθηναϊκός και Δούκας

Στην μάχη του πρωταθλήματος Παναθηναϊκός και Δούκας

Παναθηναϊκός και Δούκας δίνουν τη Κυριακή (15/4) το πρώτο παιχνίδι στη σειρά των τελικών της Stoiximan.gr Futsal Super League με στόχο τη πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζονται. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει αναλυτικό ρεπορτάζ.

Η ώρα των τελικών για το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Futsal Super League έφτασε καθώς την Κυριακή (15/4) το απόγευμα, στις 17:30, Παναθηναϊκός και Δούκας θα αναμετρηθούν στο κλειστό της Πολιτείας με στόχο τη πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζονται για να φτάσουν στον φετινό τίτλο.

Η νεοσύστατη ομάδα του Παναθηναϊκού έφτασε για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον περσινό πρωταθλητή Δούκα. Με τις αναμετρήσεις των δυο ομάδων να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πως έφτασαν όμως οι δυο ομάδες στον τελικό και τι συνέβη στην διάρκεια της κανονικής περιόδου. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα έγιναν μέχρι τώρα ενώ οι Απόστολος Γκαϊφύλιας από τον Παναθηναϊκό και Δημήτρης Καραβίδας από τον Δούκα μιλούν στο Sport24.gr για τις αναμετρήσεις των δυο ομάδων.

ΕΙΚΟΣΙ ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΔΥΟ ΗΤΤΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στη κανονική διάρκεια ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στην δεύτερη θέση, πίσω από την ΑΕΚ, με απολογισμό 20 νίκες, δυο επί του Δούκα και μόλις δυο ήττες ενώ είχε 128 γκολ υπέρ και μόλις 43 κατά. Για το τριφύλλι πρώτος σκόρερ ήταν ο Σωκράτης Μουρδουκούτας με 22 γκολ. Στα προημιτελικά οι πράσινοι απέκλεισαν πανεύκολα την Καλλιθέα με δυο 2-0 νίκες ενώ στα ημιτελικά απέκλεισαν την Ολυμπιάδα με 3-1.

ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΜΠΡΕΙΚ

Όσο για τον Δούκα, στη κανονική διάρκεια της σεζόν, τερμάτισε στην τέταρτη θέση έχοντας απολογισμό 15 νίκες και επτά ήττες ενώ τα τέρματα ήταν 108 υπέρ και 44 κατά διαθέτοντας την τρίτη καλύτερη άμυνα πίσω από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Για τον Δούκα πρώτος σκόρερ ήταν ο Χαράλαμπος Σταυρακόπουλος με 24 τέρματα. Στα προημιτελικά ο Δούκας απέκλεισε με 2-1 τον Μινώταυρο και εν συνεχεία στη σειρά των ημιτελικών ο περσινός πρωταθλητής έκανε δυο μπρέικ επί της ΑΕΚ και την απέκλεισε με 3-0 παίρνοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

ΓΚΑΪΦΥΛΙΑΣ: "ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΞΤΡΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ Η ΕΔΡΑ ΜΑΣ"

Ο Αποστόλης Γκαϊφύλιας έφτασε με τον Παναθηναϊκό στους τελικού του πρωταθλήματος και μιλώντας στο Sport24.gr υποστήριξε πως το αβαντάζ έδρας που έχουν οι πράσινοι θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη των τελικών.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το τριφύλλι έχει εξαιρετική παράδοση στην έδρα του και αυτό θα δώσει ένα πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό αρκεί οι πράσινοι να δείξουν τη δέουσα σοβαρότητα στα ματς. Να μην παρασυρθούν ούτε από το γεγονός ότι περίμεναν την ΑΕΚ στους τελικούς, ούτε από το 2-0 που είχαν στη διάρκεια της σεζόν κόντρα στον Δούκα.

Τι θα κρίνει τους τελικούς με τον Δούκα;
"Το κυριότερο είναι η σοβαρότητα. Δεν θα πρέπει να ενθουσιαστούμε επειδή περιμέναμε την ΑΕΚ που τερμάτισε πρώτη και μας ήρθε ο Δούκας που ήταν τέταρτος. Θα πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Είναι τελικοί, είμαστε έμπειρη ομάδα, ξέρουμε να διαχειριζόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Μας ξάφνιασε ότι πέρασε ο Δούκας και όχι η ΑΕΚ αλλά δεν πρέπει να μας εφησυχάζει αυτό γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Δούκας είναι ο περσινός πρωταθλητής".

Είναι αβαντάζ για εσάς ότι έχετε το πλεονέκτημα της έδρας στη σειρά των τελικών;
"Σίγουρα η έδρα παίζει ρόλο. Το γήπεδο μας στην Πολιτεία είναι ιδιαίτερο και το ξέρουμε πολύ καλά. Έχουμε εξαιρετική παράδοση στην έδρα μας και μας δίνει ένα έξτρα πλεονέκτημα ενώ και το πρώτο ματς που έχουμε στην έδρας μας είναι πολύ σημαντικό".

Έχετε δυο νίκες σε ισάριθμα ματς με τον Δούκα έως τώρα στη κανονική διάρκεια παίζει ρόλο αυτό για τη σειρά των τελικών;
"Κάτι δείχνει αλλά δεν μπορούμε να το λάβουμε και σοβαρά υπόψιν μας. Καθώς και ο Δούκας είχε χάσει δυο φορές φέτος από την ΑΕΚ και κέρδισε τρία ματς σερί. Οπότε είναι καθαρά και θέμα ψυχολογίας. Να πάρουμε το πρώτο παιχνίδι για να έχουμε την ψυχολογία υπέρ μας και για τα επόμενα παιχνίδια".

Ουσιαστικά είναι η πρώτη σεζόν του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα η παρουσία σας τη φετινή σεζόν είναι επιτυχημένη, εδώ που φτάσατε όμως ο τίτλος είναι και αυτοσκοπός;
"Όντως η παρουσία μας στον τελικό είναι μεγάλη επιτυχία. Αλλά όταν φτάνεις εδώ διεκδικείς πάντα ότι καλύτερο μπορείς. Πάμε να πάρουμε τον τίτλο και είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσουμε λίγη χαρά στο τμήμα του Παναθηναϊκού".

Το γεγονός ότι ο Δούκας "έσπασε" την έδρα της ΑΕΚ και μάλιστα δυο φορές στα ημιτελικά δεν σημαίνει κάτι ενόψει της σειράς των τελικών;
"Βέβαια γιατί είναι μια σειρά τριών αγώνων και την πήρε με 3-0. Άρα δεν είναι τύχη αλλά ικανότητα, παράδοση και πάθος όπως επίσης και δουλειά. Ταρακουνηθήκαμε λίγο και πρέπει να δούμε τα ματς με τη δέουσα σοβαρότητα και μην ξεχνάμε ότι είναι ο περσινός πρωταθλητής και αυτό τα λέει όλα".

ΚΑΡΑΒΙΔΑΣ: "ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ"

Από την πλευρά του ο παίκτης του Δούκας, Δημήτρης Καραβίδας, μιλώντας και αυτός στο Sport24.gr για τους τελικούς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στάθηκε στην καρδιά του πρωταθλητή που έδειξε η ομάδα του και στις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ.

Ο Καραβίδας υποστήριξε πως τα παιχνίδια θα κριθούν στην λεπτομέρεια, σημείωσε πως η έδρα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο αν και χαρακτήρισε ιδιαίτερο το γήπεδο της Πολιτείας όπου είναι η έδρα του Παναθηναϊκού:

Αποτελεί μειονέκτημα για εσάς ότι δεν έχετε το αβαντάζ της έδρας;
"Γενικότερα στο ποδόσφαιρο σάλας δεν υπάρχουν έδρες καθώς δεν παίζει τόσο μεγάλη σημασία μέχρι τώρα ο κόσμος. Από την άλλη το γήπεδο της Πολιτείας είναι ιδιαίτερο γήπεδο και πάντα δυσκολεύει όλες τις ομάδες. Είναι το μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού και παίζει ένα ρόλο. Με την ΑΕΚ ήταν διαφορετικό γιατί είχαμε κοινή έδρα και νοιώθαμε ότι παίζαμε σπίτι μας, οπότε όλα ήταν εφικτά".

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς ψυχολογικά ότι κάνατε διπλό μπρέικ επί της ΑΕΚ και πήρατε τη πρόκριση στον τελικό;
"Η ψυχολογία μας είναι πολύ καλή και θα παίξουμε με στόχο το πρωτάθλημα ανεξάρτητα αν παίζουμε με μειονέτκημα έδρας. Αυτό δείχνουν και τα αποτελέσματα μας τα τελευταία και ο αποκλεισμός της ΑΕΚ στα ημιτελικά".

Είστε οι περσινοί πρωταθλητές, πρέπει να υπερασπιστείτε τον τίτλο σας, αυτό σας φορτώνει με επιπλέον άγχος ή σας δίνει ένα πλεονέκτημα;
"Όπως το πες, πρέπει να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας αφού πέρσι εμείς βγήκαμε πρωταθλητές. Μας βοήθησε ότι μετά από αρκετά χρόνια που έπαιρνε το πρωτάθλημα η "Αθήνα 90" εμείς το πήραμε πέρυσι και αυτό μας έχει δώσει μια ψυχολογική τόνωση. Κάτι που βγήκε και στα παιχνίδια των play off. Θα μπορούσα να πω ότι μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή".

Έχετε φτάσει στον τελικό, σίγουρα είναι επιτυχία, ο τίτλος αποτελεί αυτοσκοπό;
"Αυτή τη στιγμή είμαστε στο αουτσάιντερ ας μην κρυβόμαστε. Ήταν μια δύσκολη χρονιά για εμάς. Στην τελική ευθεία έχουμε βρει τη φόρμα μας και στα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο σάλας κρίνονται στις λεπτομέρειες. Θεωρώ ότι θα γίνουν ωραία παιχνίδια, που θα κριθούν στο γκολ. Πέρυσι εμείς πήραμε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες, πήραμε πολλά παιχνίδια στην παράταση και στα πέναλτι, οπότε θα έχει αγωνία η σειρά".

Τι θα κρίνει τα παιχνίδια των τελικών;
"Σε αυτά τα παιχνίδια από τη μικρή εμπειρία που έχω θα παίξει ρόλο η ψυχή και η δύναμη που θα δείξουν οι παίκτες της κάθε ομάδας και τα συστήματα θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Επειδή είναι πέντε παιχνίδια μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι κάρτες, οι τραυματισμοί, η κούραση. Όποια ομάδα έχει το μεγαλύτερο βάθος και τους περισσότερους παίκτες θα πάρει τον τίτλο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ