FUTSAL

Πρωταθλητής χειμώνα στο Futsal ο Παναθηναϊκός

Πρωταθλητής χειμώνα στο Futsal ο Παναθηναϊκός

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος Stoiximan.gr Futsal Super League ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει το απόλυτο και να οδηγεί τη κούρσα. Διαβάστε τι έχει γίνει στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Με το εξ αναβολής παιχνίδι που διεξήχθη την Πέμπτη ανάμεσα στη Γ.Σ. Σαλαμίνα και τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε η αυλαία του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος Stoiximan.gr Futsal Super League.

Οι πράσινοι πήραν και αυτό το παιχνίδι ματς και έκλεισαν τον πρώτο γύρο με το απόλυτο των δώδεκα νικών και των 36 βαθμών και οδηγούν τη κούρσα μέχρι στιγμής.

Τρεις βαθμούς πίσω τους βρίσκεται η ΑΕΚ που έχει μόλις μια ήττα, αυτή από τον Παναθηναϊκό, και όπως όλα δείχνουν οι δυο ομάδες έχουν πάρει το προβάδισμα και θα συγκρουστούν μέχρι τέλους και μέσω της μάχης των play off για τη κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Εκτός και αν η Ολυμπιάδα ή ο Μινώταυρος που ακολουθούν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα έχουν διαφορετική άποψη στον δεύτερο γύρο και καταφέρουν να κόψουν βαθμούς από τους πρωτοπόρους προκειμένου να επωφεληθούν και να ανέβουν στον βαθμολογικό πίνακα.

Η βαθμολογία:

ΟΜΑΔΕΣ ΑΓ. Ν Ι Η Β
1. Παναθηναϊκός Futsal 12 12 - - 36
2. ΑΕΚ 12 11 - 1 33
3. Α.Σ. Ολυμπιάδα 12 9 1 2 28
4. Μινώταυρος Α.Ο. 12 9 - 3 27
5. ΑΣΕ Δούκα 12 8 - 4 24
6. Καλλιθέα Α.Σ. Futsal 12 5 1 6 16
7. Ερμής Ζωγράφου 12 5 1 6 16
8. Γ.Σ. Σαλαμίνας 12 5 - 6 15
9. Α.Ο. Νέο Ικόνιο 12 3 - 9 9
10. Αθλ. Επίλεκτη Α.Κ. Αθήνα 12 2 1 9 7

Καλύτερη επίθεση ο Παναθηναϊκός, καλύτερη άμυνα η ΑΕΚ

Οι πρωτοπόροι έχουν και τη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα καθώς έως τώρα ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει 74 γκολ κάτι το οποίο σημαίνει ότι σκοράρει σχεδόν έξι τέρματα ανά αγώνα. Ενώ στη δεύτερη θέση όσον αφορά την παραγωγικότητα στο σκοράρισμα βρίσκεται η ΑΕΚ και ο Μινώταυρος με 69 τέρματα.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της έχει την καλύτερη άμυνα καθώς έχει δεχτεί μόλις 14 γκολ, κάτι περισσότερο από ένα γκολ ανά παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός με τη σειρά του έχει τη δεύτερη καλύτερη άμυνα έχοντας παθητικό 21 γκολ ενώ 24 γκολ έχει δεχτεί η Ολυμπιάδα.

Τη μεγαλύτερη νίκη σε αυτό τον πρώτο γύρο την έχει πετύχει η ομάδα του Δούκα νικώντας με 14 εκτός έδρας το Ικόνιο.

Δείτε και τον πίνακα με τους πρώτους σκόρερ:

ΓΚΟΛ ΣΚΟΡΕΡ
18 Φ. Φιλίπου (Μινώταυρος)
17 G. Sulovari 17 (Καλλιθέα)
14 Δ. Ντάρλας (Παναθηναϊκός), Χ. Φώτης (Μινώταυρος)
13 Σ. Καραντάλης (Μινώταυρος)
12 Μ. Σταυρακόπουλος (Δούκας), Σ. Μουρδουκούτας (Παναθηναϊκός)
12 Α. Μάνος (ΑΕΚ)

Play offs για τη μάχη του τίτλου

Ο πρωταθλητής στο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Futsal Super League βγαίνει μέσω play offs όπως γίνεται και στο μπάσκετ. Οι οκτώ πρώτες ομάδες μετέχουν στα play offs και αγωνίζονται μεταξύ τους αρχικά στα δυο νικηφόρα παιχνίδια ενώ ο τελικός για τον πρωταθλητή βγαίνει μέσα από τρία νικηφόρα παιχνίδια.

Οπότε ακόμα και αν μια ομάδα τερματίσει πρώτη, ναι μεν θα έχει το αβαντάζ της έδρας μέχρι τέλους, αλλά αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα στεφθεί πρωταθλήτρια καθώς θα πρέπει να επικρατήσει και στα play offs.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ