FUTSAL

Πήρε το διαβατήριο της συζύγου του για να μην παίξει futsal!

Πήρε το διαβατήριο της συζύγου του για να μην παίξει futsal!

Η αρχηγός της εθνικής ομάδας του Ιράν στο futsal δεν θα ταξιδέψει στο Πανασιατικό τουρνουά της Μαλαισίας, μετά από απαγόρευση του συζύγου της.

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινά Πανασιατικό πρωτάθλημα futsal γυναικών στη Μαλαισία. Ωστόσο, η αρχηγός της εθνικής ομάδας του Ιράν, Νιλουφάρ Αρνταλάν δεν θα ταξιδέψει στην Νοτιοανατολική Ασία μετά από απαγόρευση του συζύγου της.

Σύζυγος της Νιλουφάρ Αρνταλάν είναι ο Ιρανός δημοσιογράφος, Μαχντί Τουτουνσί. Η επίσημη δικαιολογία της απαγόρευσης, ήταν ότι δεν ήθελε να αφήσει μόνο του το γιο τους - Αρνταλάν - την πρώτη ημέρα στο σχολείο, στις 23 Σεπτεμβρίου καθώς το τουρνουά ξεκινά στις 21 κι ολοκληρώνεται στις 26 του μηνός.

Πήρε το διαβατήριο της συζύγου του για να μην παίξει futsal!

Ωστόσο η δικαιολογία του Μαχντί Τουτουνσί, δεν έγινε αποδεκτή από την αρχηγό της εθνικής Ιράν. "Αυτά τα παιχνίδια ήταν πολύ σημαντικά για εμάς. Σαν γυναίκα Μουσουλμάνα θα ήθελα να υπηρετήσω τη σημαία της χώρας μου, από το να ταξιδέψω για διασκέδαση. Ελπίζω οι ιρανικές αρχές να λάβουν μέτρα, τα οποία θα επιτρέπουν στις αθλήτριες να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, σε παρόμοιες καταστάσεις.

Ο σύζυγός μου, δεν μου έδωσε το διαβατήριο, οπότε δεν μπορώ να συμμετάσχω στους αγώνες. Είναι αντίθετος με τη συμμετοχή μου", υποστήριξε η αρχηγός και καλύτερη παίκτρια της εθνικής Ιράν, Νιλουφάρ Αρντουλάν γνωστή με το παρατσούκλι "Lady Goal".

Οι θεοκρατικοί κανόνες που διέπουν το Ιράν, αφήνουν ελάχιστη ελευθερία στις γυναίκες της χώρας. Πέρυσι, κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ της Βραζιλίας, απαγορευόταν στις γυναίκες η παρακολούθηση των αναμετρήσεων τη εθνικής ομάδας της χώρας. Αυτό το περιστατικό, αποτελεί ακόμη μία επιβεβαίωση της θλιβερής πραγματικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ