FUTSAL

Η θέση του Παναθηναϊκού Α.Ο. για το τμήμα futsal

Η θέση του Παναθηναϊκού Α.Ο. για το τμήμα futsal
Οικονομόπουλος, Eurokinissi ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός Α.Ο. με ανακοίνωση του ξεκαθάρισε ότι το τμήμα futsal δεν θα επιβαρύνει καθόλου το σύλλογο και αντίθετα θα μπορεί να προσφέρει και κέρδη.

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα κατέβει σίγουρα στην Α1 τόσο στο βόλεϊ γυναικών όσο και στο πόλο ανδρών, ενώ την ίδια ώρα επαναλειτουργεί ένα νέο τμήμα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Αυτό έφερε και την επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της διοίκησης Πρωτοδικείου η οποία έσπευσε να διευκρινίσει το τι ακριβώς συνέβη με το τμήμα Futsal.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι όλα τα έξοδα θα καλύπτονται από τον σύλλογο "ΑΘΗΝΑ 90" με τον οποίο συγχωνεύτηκαν οι πράσινοι και εκείνοι θα έχουν μόνο μέρος από τα πιθανά κέρδη που θα προκύψουν από τις ακαδημίες. Ούτως ή άλλως ήδη αρκετά από τα μικρά τμήματα του συλλόγου λειτουργούν με το ίδιο ή με παρόμοιο μοντέλο και δεν επιβαρύνουν οικονομικά το μπάτζετ του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Η παρούσα Διοίκηση του Συλλόγου, έχοντας διοριστεί από το Πρωτοδικείο και έχοντας ΠΛΗΡΗ επίγνωση της οικονομικής κατάστασης που παρέλαβε, δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να συμβάλλει στην αύξηση του χρέους του Π.Α.Ο. ΟΥΤΕ κατά 1 ευρώ.

Ως εκ τούτου η συμφωνία και η ίδρυση του τμήματος FUTSAL θα έχει πάγια οικονομικά οφέλη για τον Σύλλογο, μιας και τα αγωνιστικά έξοδα θα καλύπτονται από τον ΑΘΗΝΑ 90, σύλλογος με τον οποίον ο ΠΑΟ υπέγραψε σύμβαση. Βάσει της σύμβασης αυτής ο Σύλλογος μας ΜΟΝΟ θα εισπράττει επί των εσόδων του τμήματος από εγγραφές ακαδημιών, χορηγιών, κλπ, χωρίς να εκταμιεύει το παραμικρό ποσό. Με την πάροδο δε του χρόνου, και με την γιγάντωση του συγκεκριμένου τμήματος τα οφέλη αυτά θα βοηθήσουν άμεσα στην εξυπηρέτηση ρυθμίσεων και χρεών που βαρύνουν τον Π.Α.Ο..

Οι γνώστες δε του χώρου γνωρίζουν ότι αρκετές ομάδες της Super League έχουν ήδη ιδρύσει, ή σκοπεύουν να ιδρύσουν τμήμα ποδοσφαίρου σάλας. Ο Παναθηναϊκός το έκανε ΚΑΙ με κέρδος για τον Σύλλογο".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ