ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ

Το σέρφινγκ εντάχθηκε στην Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ

Το σέρφινγκ εντάχθηκε στην Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ

Η Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ συνεχίζει να μεγαλώνει. Μετά από απόφαση (20/03/2017) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στη δύναμή της εντάχθηκε και το Σέρφινγκ, το ένα από τα πέντε νέα αθλήματα που θα κάνουν πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Η Ομοσπονδία Κάνοε Καγιάκ συνεχίζει να μεγαλώνει. Μετά από απόφαση (20/03/2017) της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στη δύναμή της εντάχθηκε και το Σέρφινγκ (Surfing) – Κυματολίσθηση με Σανίδα, το ένα από τα πέντε νέα αθλήματα που θα κάνουν πρεμιέρα στο Τόκιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Έτσι η Ε.Ο.Κ.-Κ. έχει πλέον στη δύναμή της εκτός από τα αθλήματα του κάνοε καγιάκ (σπριντ και σλάλομ), το Sup και τώρα και το surfing. Ένα άθλημα σίγουρα όχι ιδιαίτερα διαδεδομένο στην χώρα μας, αντίθετα απ’ ότι συμβαίνει στο εξωτερικό, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της International Surfing Association (ISA), με το άθλημα ασχολούνται περίπου 30 εκατομμύρια surfers, κάθε ηλικίας, σε 100 χώρες

"Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η Ελληνική Πολιτεία αποφάσισε να αναθέσει στην Ελληνική  Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ το άθλημα του Surfing.  Δηλώνω ότι ως ο μοναδικός φορέας που έχει δικαιοδοσία να καλλιεργήσει το άθλημα στην Ελλάδα θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με την αρωγή πάντα της πολιτείας, να φτάσουμε το άθλημα σε υψηλό επίπεδο.  Στόχος όλων αυτών των ενεργειών μας είναι το άθλημα να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο Τόκυο το 2020", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντώνης Νικολόπουλος.

Το Surfing επιλέχτηκε από τους Ιάπωνες, από την Οργανωτική Επιτροπή του Τόκιο 2020 στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, προτείνοντας μαζί το skateboardingt, το καράτε, την ορειβασία και το μπέιζμπολ / σόφτμπολ. Μια πρόταση που την αποδέχθηκε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, τον περασμένο Αύγουστο και θα περιλαμβάνονται το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, το Σέρφινγκ έχει μια μικρή δυναμική, που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, μετά την απόφαση ένταξής του στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Η Ομοσπονδία Κάνοε-Καγιάκ (Ε.Ο.Κ.-Κ.) από την πλευρά της ήδη εκπονεί πρόγραμμα το οποίο θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί, για την οργανωμένη και σωστή ανάπτυξή του, σε συνεργασία με τα σωματεία της, στοχεύοντας και στην αγωνιστική συμμετοχή και στο Τόκιο.   

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Black Friday: Στον χορό των προσφορών ΑΒ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης

Μετά από τα Lidl που είχαν προαναγγείλει προσφορές για το Black Friday και οι άλλες δύο μεγάλες αλυσίδες σουπερ μάρκετ μπήκαν στο παιχνίδι των προσφορών

4 ήρωες του Τρωικού Πολέμου που δεν ξέρεις τίποτα γι' αυτούς

Ο Flash των Τρώων και η Wonder Woman που πήρε στο κυνήγι τον Αχιλλέα.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Το πρώτο ΠΑΣΟΚικό μαγαζί της χώρας είναι γεγονός - Κοκτέιλ ΠΑΣΟΚίτο και ΠροφιΝΤΕΛΟΡ

Κάτι νέο έρχεται στην πόλη από τα παλιά. Ένα πράσινο "καφενείο" σοσιαλιστικής τέχνης στήνεται στο Γκάζι και το News 24/7 σας ενημερώνει πρώτο για το εγχείρημα

Οι καμπύλες της Tao Wickrath δεν χωράνε πουθενά

Μια πρώτη γνωριμία με το κορίτσι πίσω από το sideboob της εβδομάδας.

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24