Όλη η Ελλάδα έκανε καγιάκ στον Πόρο - Κανόε Καγιάκ - SPORT 24
ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ

Όλη η Ελλάδα έκανε καγιάκ στον Πόρο

Όλη η Ελλάδα έκανε καγιάκ στον Πόρο

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθησαν τα «Ποσειδώνια 2016», με τον Γ. Παραδείση να επικρατεί στον Μαραθώνιο των 2000μ.

Ο Γιώργος Παραδείσης του Ναυτικού Ομίλου Πόρου Τροιζηνίας τερμάτισε πρώτος στον Μαραθώνιο κανόε καγιάκ των 2000 μέτρων της Κ1 κατηγορίας των ανδρών. Χιλιοστά πίσω του και στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Ανδριανός του ΝΟΣ, με τον Ιωσήφ Λαδά του Πόρου να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα του αγωνίσματος.

Ο Παραδείσης, κατά το διήμερο (15-16/10) των αγώνων που συμμετείχε σε τέσσερα αγωνίσματα, κατέκτησε τρία χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο.

«Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή και όλοι οι αθλητές αρκετά προετοιμασμένοι για την αρχή της σεζόν. Ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος και ο στίβος άψογα στημένος από τον διοργανωτή Όμιλο. Τα 2000 μέτρα είναι μία κλασική απόσταση που χρησιμοποιούμε για να τεστάρουμε τις αντοχές μας. Τα Ποσειδώνια κάθε χρόνο προσελκύουν πλήθος αθλητών από όλη την Ελλάδα και συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη του αθλήματος», ανέφερε μετά την νίκη του ο Γιώργος Παραδείσης, προσθέτοντας:

«Στόχος μου για την σεζόν είναι η πρόκριση με την εθνική στους Μεσογειακούς της Ισπανίας που είναι το καλοκαίρι του 2017. Τέλος, αναφορικά με τη μεταγραφή μου στον ΝΟΠΤ, από τις επιδώσεις μου αποδεικνύεται  μία καλή επιλογή ως προς την αθλητική μου βελτίωση και είμαι πολύ ικανοποιημένος μέχρι στιγμής, αποσκοπώντας σε μία καλύτερη συνέχεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετοχές προήλθαν απ’ όλοι την Ελλάδα κάτι που δείχνει τόσο την αγάπη για το άθλημα του καγιάκ όσο και την δίψα των αθλητών για διακρίσεις.

«Ερχόμαστε σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη διεξαγωγής αγώνων κανόε καγιάκ με πολύ καλή οργάνωση και φιλοξενία. Το ταξίδι μας από τα Χανιά μέχρι εδώ αξίζει και με το παραπάνω. Ο διοργανωτής όμιλος είναι εξίσου καλός και δυνατός όσο εμείς. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις επιδόσεις των αθλητών μας καθώς οι περισσότεροι τερμάτισαν μέσα στην πρώτη τριάδα. Θα χαρούμε να ανταποδώσουμε την φιλοξενία σε αντίστοιχο αγώνα στην Κρήτη», δήλωσε ο Αθανάσιος Ασημακόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων καγιάκ Χανίων.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Μπασδάνης, έφορος κανόε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Βόλου και Αργοναυτών (ΝΟΒΑ) τόνισε: «Κάναμε ένα μεγάλο ταξίδι 500χλμ που αξίζει τον κόπο του. Για ακόμα μία χρονιά στον Πόρο βρήκαμε άψογη φιλοξενία και πολλούς παλιούς γνωστούς και φίλους του αθλήματος. Ο Πόρος είναι ένα καταπληκτικό νησί και τα Ποσειδώνια μία πολύ καλή διοργάνωση. Πήγαμε πολύ καλά σαν σύλλογος. Η αποστολή μας που απαρτιζόταν από 12 αθλητές, όλοι τους πήραν πάρει κάποιο μετάλλιο. Τα παιδιά είναι ευχαριστημένα και αυτό είναι που μετράει για να ανεβάσουμε την ψυχολογία εν όψη συνέχειας αλλά και το επίπεδο μας».

Οι πρώτες τριάδες στα κυριότερα αγωνίσματα:

Κ1 2000μ Ανδρών (Μαραθώνιος)

1. Παραδείσης Γεώργιος (ΠΟΡ)

2. Ανδριανός Γεώργιος (ΝΟΣ)

3. Λαδάς Ιωσήφ (ΠΟΡ)

Κ1 2000μ. Γυναικών

1. Μενιέ Αλεξάνδρα (ΜΕΘ)

2. Σαράντου Κωνσταντίνα (ΧΑΝ)

3. Κατσικά Μαρία Ιόλη (ΤΖΙ)

Κ1 2000μ. Παίδων

1. Αντωνίου Ιωάννης (ΧΑΝ)

2. Τσουπάκης Χρήστος (ΧΑΝ)

3. Δρόσος Θεόδωρος (ΑΙΓ)

Κ1 2000μ. Κορασίδων

1. Παπασταματάκη Ελευθερία (ΧΑΝ)

2. Παππά Λυδία (ΑΙΓ)

3. Καμινάρη Ελευθερία (ΧΑΛ)

Κ1 2000μ. Νεανίδων

1. Καμινάρη Ελευθερία (ΧΑΛ)

2. Τσουκανέλη Βασιλιάννα (ΧΑΛ)

Κυρίου Άννα Μαρία (ΑΙΓ)

Κ1 2000μ. Παμπαίδων

1. Βούλτσος Απόστολος (ΑΙΓ)

2. Μπενέτος Κωνσταντίνος (ΧΑΛ)

3. Τριζέλης Γεώργιος (ΠΟΡ)

Κ1 2000μ. Παγκορασίδων

1. Μενιέ Όλγα (ΜΕΘ)

2. Παυλή Σοφία (ΜΕΘ)

3. Καραμάνη Μαρία (ΠΟΡ)

 

SHARE:

Ιστορίες Στρατιωτικής Τρέλας: Ειδικότητα οδηγός!

Ποια καταλληλότερη ημέρα από την 28η Οκτωβρίου, για να οδηγηθούμε νοερά πίσω, στις μέρες της θητείας;

Οι 5 υποψήφιες για 'Model Of The Year'. Σε ποια θα έδινες τον τίτλο;

Να σημειώσουμε πως δύο από τις πέντε είναι αδερφές. Άδικο, αλλά σέξι.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τα άγνωστα πολυβολεία του Μεταξά που πήραν οι Γερμανοί στην Κατοχή

Το άγνωστο πολυβολείο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση Μεταξά και χρησιμοποιήθηκε από τους Γερμανούς κατά τη μαύρη περίοδο της Κατοχής. Ένα ακόμη μνημείο αφημένο στο έλεος του χρόνου (Drone Video)

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

1940, η πρώτη μέρα. Έτσι πήγαν οι Έλληνες στον πόλεμο

"Ετοιμάστε τις χειροβομβίδες κι αν δείτε τους θάμνους απέναντι να κουνιούνται, ρίξτε χωρίς δεύτερη σκέψη". Ιστορικό ντοκουμέντο με αυθεντικές μαρτυρίες των στρατιωτών από την πρώτη ημέρα του πολέμου (Pics)

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24