BEACH SOCCER

Ο πρωταγωνιστής της γκολάρας στο Sport24.gr

Ο πρωταγωνιστής της γκολάρας στο Sport24.gr

Ο Σπύρος Γκρίτζαλης, ο άνθρωπος που πέτυχε το θαυμάσιο γκολ στα προκριματικά του Μουντιάλ του Beach Soccer, μίλησε στο Sport24.gr για το τέρμα που πέτυχε και όχι μόνο (VIDEOS).

Πρωταγωνίστησε σε ένα αριστούργημα. Από τα δικά του πόδια σημειώθηκε ένα γκολ-ποίημα, που το βλέπεις, το ξαναβλέπεις και δεν το χορταίνεις. Ειδικά, δε, όταν σημειώνεται σε μια μεγάλη διοργάνωση με την φανέλα της Εθνικής ομάδας, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Ο Σπύρος Γκρίτζαλης, μίλησε στο Sport24.gr λίγες ημέρες μετά την γνωστοποίηση ότι πέτυχε το ωραιότερο γκολ των προκριματικών του Μουντιάλ στο Γέζολο της Ιταλίας. Ένα απίστευτης ομορφιάς τέρμα, το οποίο από τα εκατοντάδες που σημειώθηκαν, ήταν το Νο1 στο Top-5.

Ο διεθνής άσος της Αθήνας '90 αποκάλυψε το... μυστικό του γκολ, αναφέρθηκε στο επίπεδο του beach soccer και της Σάλας και θυμήθηκε το καλύτερο γκολ που έχει πετύχει ποτέ και ήταν σε μια προπόνηση του "καλτσέτο".

Ένας από τους καλύτερους παίκτες του futsal στην χώρα μας και στην άμμο, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη για ένα άθλημα που ακόμα αναπτύσσεται στην Ελλάδα και χρόνο με το χρόνο αποκτά ολοένα και πιο πολλούς θαυμαστές.

Ερωτηθείς για το τι πρωτοσκέφτηκε μόλις έμαθε ότι το δικό του γκολ ήταν το καλύτερο όλων στα προκριματικά, μας απάντησε πως "αναμφίβολα, ήταν μεγάλη η χαρά μου. Ήταν ένα πολύ ωραίο γκολ και βρέθηκε στο Top-5 από τα εκατοντάδες που σημειώθηκαν συνολικά σε όλα τα ματς. Έμεινε στην 5άδα και αυτό με χαροποίησε πάρα πολύ".

Τον ρωτήσαμε για το αν πράγματι ήθελε να σκοράρει απ' αυτό το σημείο, διότι ήταν πολύ πλάγια και τόνισε: "Όταν κάνεις ένα ψαλίδι, πρέπει να υπάρχει και τύχη. Όμως, θα πρέπει να πω ότι η οδηγία του προπονητή είναι πάντα να κυνηγάμε το δεύτερο δοκάρι, διότι μονίμως υπάρχει παίκτης εκεί. Αυτό έκανα και εγώ, αλλά το έπιασα πολύ καλά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ήταν όμως οδηγία του προπονητή να βρίσκουμε πάντα το δεύτερο δοκάρι".

Για το αν έχει πετύχει ξανά τέτοιο γκολ και ποιο είναι το καλύτερό του, θυμήθηκε ένα σε προπόνηση της ομάδας του: "Έχω βάλει στη Σάλα ένα ωραίο γκολ σε προπόνηση της ομάδας μου. Έβγαλε σέντρα ο Σοϊλεμές, έπιασα το ψαλιδάκι στην κίνηση και η μπάλα καρφώθηκε στο 'Γ' του Θεοφίλου (τερματοφύλακας της Αθήνας '90). Μάλιστα, μου είπε πως είναι το καλύτερο γκολ που έχει δεχτεί ποτέ και στον συγκεκριμένο τερματοφύλακα πρέπει να κάνεις... αίτηση για να σκοράρεις".

Όταν ρωτήθηκε για τον αγαπημένο του παίκτη στη Σάλα, απάντησε αφοπλιστικά στο Sport24.gr "Ο Ρικαρντίνιο. Έχω παίξει δυο φορές απέναντί του και ο άνθρωπος είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει, πραγματικά απίστευτος", ενώ για το Beach Soccer ξεχώρισε δυο Έλληνες, τους Τριανταφυλλίδη και Κωνσταντακόπουλο, λέγοντας πως "παρά το ότι είναι σε μεγάλη ηλικία, βγάζουν μάτια ακόμα".

Για το επίπεδο του ελληνικού Beach Soccer και της Σάλας σε εθνικό επίπεδο, τόνισε πως "κατ' αρχάς, είναι δυο αθλήματα που μοιάζουν, έχουν ομοιότητες και θέλουν και τα δυο πολύ τρέξιμο. Απλά στο Beach Soccer παίζει μεγάλο ρόλο η άμμος, διότι αποτελεί αστάθμητο παράγοντα. Από 'κει και πέρα, στην άμμο είμαστε πλέον στην Α' Κατηγορία και μείναμε άνετα. Βρεθήκαμε στην 12άδα, αλλά δεν μπήκαμε στην 8άδα, αν και ήταν στόχος μας. Κάναμε καλή πορεία φέτος και ελπίζω να έχει ανάλογη συνέχεια. Το έχει πάρει και πιο ζεστά η ΕΠΟ, υπάρχει ανάπτυξη, φτιάχνονται γήπεδα και είμαστε κοντά στις μεγάλες ομάδες. Ευκαιρία να γίνουμε παγκόσμια δύναμη. Όσο για τη Σάλα, έχει κάνει βήματα, αλλά δεν είναι ακόμα το ίδιο κοντά. Πάντως, έχει δείξει η Εθνική ότι μπορεί να χτυπήσει μεγάλες ομάδες".

Όσο για το φετινό πρωτάθλημα Σάλας, είπε πως "έχει ξεκινήσει με πολύ καλές προδιαγραφές, υπάρχει πολύς κόσμος, βίντεο απ' όλα τα ματς, μειώθηκαν οι ομάδες και αυξήθηκε ο ανταγωνισμός. Η Αθήνα '90 είναι φαβορί και φέτος, αλλά πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε ματς και να δουλεύουμε πολύ στις προπονήσεις για να πάρουμε και φέτος τον τίτλο, αλλά και το Κύπελλο που χάσαμε πέρυσι και μας στεναχώρησε πολύ".

Άλλο ένα υπέροχο γκολ του σε προκριματικά:

TAGS BEACH SOCCER
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ