ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

"Πυρά" αντιπολίτευσης σε Πύρρο Δήμα

"Πυρά" αντιπολίτευσης σε Πύρρο Δήμα

Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της διοίκησης Πύρρου Δήμα, καταγγέλει η αντιπολίτευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών "Δύναμη Αναγέννησης και Ενότητας". Τι ζητάει από τον Γιάννη Ανδριανό.

Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της διοίκησης Πύρρου Δήμα, καταγγέλει η αντιπολίτευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών και καλεί τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, να παρέμβει άμεσα.

Η παράταξη "Δύναμη Αναγέννησης και Ενότητας" υποστηρίζει πως η διοίκηση αποφάσισε τη Δευτέρα να διεξαχθούν εσπευσμένα αγώνες Παίδων-Εφήβων, ώστε να επαναδραστηριοποιηθούν ανενεργά σωματεία και να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Αρχαιρεσίες του προσεχούς Ιανουαρίου.

Στις 13 Νοεμβρίου η αντιπολίτευση ζήτησε εκλογές, με ανακοίνωση την οποία υπογράφουν 27 εκ των 53 εγγεγραμμένων σωματείων. Οπως ορίζει το καταστατικό, η ΕΟΑΒ όφειλε να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση μέσα σε διάστημα 15 ημερών.

Την Δευτέρα (24/11) η διοίκηση ενημέρωσε ότι η Γ.Σ. θα διεξαχθεί στις 17 Ιανουαρίου, δηλαδή δύο μήνες μετά το αίτημα των 27 σωματείων και παράλληλα πληροφόρησε ότι την Παρασκευή -σήμερα- θα διεξαχθούν στην Κατερίνη αγώνες Παίδων, Κορασίδων, στις περιφέρειες Θράκης, Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση που αφορά μαθητές αλλά διεξάγεται εργάσιμη και όχι Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει στο καλεντάρι της Ομοσπονδίας. Για "κινήσεις πανικού" και απόπειρα "αλλοίωσης εκλογικού σώματος" κάνει λόγο η αντιπολίτευση. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της ΕΟΑΒ.

"Επιτακτική ανάγκη η παρέμβαση Ανδριανού"

Η παράταξη "Δύναμη Αναγέννησης και Ενότητας για την Άρση Βαρών" εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση:

Οι εκτροπές στην Ε.Ο.Α.Β. έχουν γίνει καθεστώς και ο λόγος πλέον ανήκει στον Υπουργό Αθλητισμού κο Γιάννη Ανδριανό.

Συγκεκριμένα, η σημερινή διοίκηση αρνείται να συγκαλέσει την Καταστατικά προβλεπόμενη Έκτακτη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το άρθρο 27 σε 15 ημέρες, ήτοι μέχρι 28 Νοεμβρίου 2014, όπως με έγγραφο αίτημα κατάθεσε στις 13 Νοεμβρίου 2014, η πλειοψηφία των Σωματείων (27 Σωματεία στα 53 της δυνάμεως της Ε.Ο.Α.Β). Το αίτημα κατατέθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2014 και σύμφωνα με το άρθρο 27 του καταστατικού, η Γενική Συνέλευση πρέπει να συγκληθεί μέσα σε 15 ημέρες, ήτοι έως τις 28 Νοεμβρίου 2014. Εντελώς αυθαίρετα, η διοίκηση αποφάσισε οι αρχαιρεσίες να διεξαχθούν στις 17 Ιανουαρίου 2015, δηλαδή δύο μήνες μετά το αίτημα της πλειοψηφίας.

Οι μεθοδεύσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Η διοίκηση της ΕΟΑΒ αιφνίδια και εσπευσμένα προκήρυξε τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 αγώνες στις ηλικιακές κατηγορίες Παίδων και Κορασίδων για την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014, στην Κατερίνη.

Η απόφαση της διοίκησης να προκηρύξει τους συγκεκριμένους αγώνες μέσα σε τέσσερις ημέρες, για τις γεωγραφικές περιφέρειες της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, για αθλητές - μαθητές σχολείων, σε εργάσιμη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, πέραν του ότι προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, υποχρεώνει τους αθλητές να λάβουν απουσίες και καταδεικνύει την νοσηρή λειτουργία της Ε.Ο.Α.Β. που ως μόνο στόχο έχει την αλλοίωση του εκλογικού σώματος, με την επαναδραστηριοποίηση φίλα προσκείμενων σωματείων.

Έχουν σύμμαχο τον πανικό, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων κι αυτό τους οδηγεί σε μοιραία λάθη. Αμέλησαν να στείλουν την προκήρυξη της διοργάνωσης σε σωματεία, που ασφαλώς ανήκουν στην κίνηση των 27, ελπίζοντας ότι θα τους στερήσουν το δικαίωμα ψήφου.

Επειδή είναι πασιφανές ότι οι θεσμικές λειτουργίες της Ε.Ο.Α.Β. έχουν γίνει κουρελόχαρτο και η σημερινή διοίκηση της Ε.Ο.Α.Β. περιφρονεί προκλητικά την εκφρασμένη βούληση της πλειοψηφίας, τα αιτούμενα είκοσι επτά (27) Σωματεία, ζητούν την παρέμβαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ανδριανού, για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην Ομοσπονδία.

Με εκτίμηση

Η Συντονιστική Επιτροπή της Παράταξης:

Τζήμος Παναγιώτης, Σκιαδάς Νικόλαος, Γαλιατσάτος Νικόλαος,

Μαμτσαδέλης Συμεών, Δεπούντης Νικόλαος, Χατζησαββίδης Αριστείδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ