ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Πύρρος Δήμας: "Για την Ελλάδα..."

Πύρρος Δήμας: "Για την Ελλάδα..."

Συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από το πρώτο χρυσό μετάλλιο του Πύρρου Δήμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, όταν είχε βροντοφωνάξει το αλησμόνητο "Για την Ελλάδα..." (VIDEOS).

Για πολλούς είναι ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών (ίσως μαζί με τον Νίκο Γκάλη). Το όνομά του έχει παγκόσμια απήχηση, ξεφεύγοντας από τα στενά όρια του αθλήματος της άρσης βαρών, αφού τα επιτεύγματά του ήταν θρυλικών διαστάσεων.

Η ενασχόλησή του με την πολιτική και με ένα Κόμμα (ΠΑΣΟΚ) το οποίο δεν διάγει και τις καλύτερες στιγμές του (για να το πούμε κομψά...), έχει χαλάσει αρκετούς που ήθελαν να τον έχουν στο μυαλό του με την αθλητική στολή και τις μπάρες πάνω από το κεφάλι του.

Ο Πύρρος Δήμας δημιούργησε ένα μύθο για πάνω από δεκαετία και κυριάρχησε για πολλά χρόνια. Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 μέχρι το συγκινητικό αντίο στους Αγώνες της Αθήνας μπροστά στο ελληνικό κοινό. Τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (1992, 1996, 2000) και ένα χάλκινο (2004) και αναρίθμητες επιτυχίες σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα απαρτίζουν την τεράστια καριέρα του στο άθλημά του.

Σαν σήμερα πριν 23 χρόνια (31/7/21992), ο Πύρρος Δήμας κατέκτησε το πρώτο του χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες της Βαρκελώνης, όπου πήρε μέρος μέσω της τρίτης θέσης στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ίδιας χρονιάς. Μια επική βραδιά που ανατρίχιασαν όλοι οι Έλληνες όταν το λιοντάρι της Χειμάρρας βροντοφώναξε το "Για την Ελλάδα..." πριν την τελευταία του προσπάθεια στο επολέ ζετέ.

Ο Δήμας σήκωσε 370 κιλά στο σύνολο και κατέκτησε την πρώτη θέση, κάνοντας... σεφτέ στα χρυσά. Ακολούθησαν και άλλα, πετυχαίνοντας ό,τι κανένας άλλος Έλληνας αθλητής σε οποιοδήποτε άθλημα. Μπορεί πολλούς να μην τους αρέσει η ενασχόλησή του με τα κοινά, αυτό όμως ουδόλως μειώνει τη μοναδική διαδρομή του και ότι δόξασε την Ελλάδα στα πέρατα της Γης. Οι στιγμές δεν θα ξεχαστούν ποτέ...





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ