ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γαλιατσάτος

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γαλιατσάτος

Ο Βαγγέλης Γαλιατσάτος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 στην άρση βαρών που διεξάγεται στην Πρίστινα. Δεύτερη η Άννα Σαλπακίδου στα +75κ. Κορασίδων.

Το σπάνιο ταλέντο του Βαγγέλη Γαλιατσάτου είναι γνωστό και επιβεβαιώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων που διεξήχθη στην Ταϊλάνδη με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

Τώρα, ο 17χρονος πρωταθλητής της άρσης βαρών έδειξε την κλάση του και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 που διεξάγεται στην Πρίστινα.

Ο Κεφαλλονίτης αθλητής αγωνίστηκε στην κατηγορία των 94κ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σηκώνοντας στο σύνολο 320 κιλά. Στο αρασέ ήταν δεύτερος σηκώνοντας στη δεύτερη προσπάθεια του 144 κιλά (είχε μία ακόμα άκυρη στο ίδιο βάρος και άλλη μία στα 145κ.), ενώ στο ζετέ ήταν τρίτος σηκώνοντας 176κ. στην τελευταία του προσπάθεια.

Έτσι, στο σύνολο έφτασε στα 320κ. κατακτώντας την κορυφή με τον 17χρονο πρωταθλητή να δακρύζει κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου.

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Γαλιατσάτος

ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΑΝΝΑ ΣΑΛΠΙΚΙΔΟΥ

Οι διακρίσεις για τα ελληνικά χρώματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Άννα Σαλπικίδου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγωνίστηκε στην κατηγορία των +75κ. των Κορασίδων και σήκωσε συνολικά 158κ. Στο αρασέ ήταν τρίτη με 71κ. και στο ζετέ δεύτερη με 87κ.

Στα 58κ. στην κατηγορία των Κ15 η Χρυσή Λιόνη ήταν έκτη στο σύνολο σηκώνοντας 115κ., στα 63κ. η Μαρία Μυρίλλα ήταν έβδομη με 127κ.. Στην κατηγορία των Παίδων είχαμε τη συμμετοχή ακόμα τριών αθλητών. Ο Δημήτριος Τσιτλακίδης ήταν έβδομος στα 62κ. σηκώνοντας στο σύνολο 189κ., ενώ στην κατηγορία των 94κ. είχαμε διπλή εκπροσώπηση. Ο Γαβριήλ Χουτσισβίλι σήκωσε στο σύνολο 215κ. και κατετάγη τέταρτος, ενώ ο Ιωάννης Καρυπίδης ήταν έκτος με 195κ.

Επιπρόσθετα είχαμε και δύο ακόμα συμμετοχές στην κατηγορία των Νεανίδων. Η Μαρία Καρδαρά ήταν έβδομη στο σύνολο της κατηγορίας των 53κ. αφού κατάφερε να σηκώσει 137κ., ενώ η Αναστασία Αναστασιάδου ήταν 12η στην κατηγορία των 63κ. σηκώνοντας 135κ.

Να σημειώσουμε ότι τους αθλητές της Εθνικής ομάδας συνόδευσαν οι προπονητές Αναστασία Ακτύπη και Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ