ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Κινδυνεύει να χάσει θέσεις η Ρωσία

Κινδυνεύει να χάσει θέσεις η Ρωσία

Με δύο λιγότερους αθλητές αναμένεται να αγωνιστεί η Ρωσία στην άρση βαρών εξαιτίας των κρουσμάτων ντόπινγκ. Δεύτερο πλήγμα για τους Ρώσους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το τσουνάμι του ντόπινγκ συνεχίζει να ταλανίζει τον αθλητισμό στη Ρωσία. Μετά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει τον στίβο και απειλεί τη συμμετοχή των Ρώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είναι εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει μείωση των συμμετεχόντων και στην άρση βαρών.

Αιτία και πάλι είναι τα κρούσματα ντόπινγκ τα οποία τα τελευταία χρόνια είναι πολλά και στο συγκεκριμένο άθλημα.

Συνολικά έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες από τη Ρωσία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο ο συγκεκριμένος αριθμός αναμένεται να μειωθεί κατά δύο άτομα. Ο λόγος δεν είναι άλλο από τους αθλητές που αναμένεται να επιβεβαιωθεί η χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Τα τελευταία δύο χρόνια συνολικά οκτώ αθλητές από τη Ρωσία έχουν βρεθεί θετικοί σε ελέγχους ντόπινγκ και αυτό σημαίνει αυτόματη ποινή μείωσης κατά δύο άτομα του αριθμού συμμετοχής. Το μόνο που απομένει είναι να τελεσιδικήσουν οι συγκεκριμένες υποθέσεις με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών να αποφασίζει στη συνέχεια για τη τύχη των Ρώσων αθλητών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Γενική Συνέλευση της IWF θα διεξαχθεί το διήμερο 12-13 Μαρτίου στο Ρίο ντε Ζανέιρο όπου και θα ληφθούν όλες οι αποφάσεις. Υπενθυμίζουμε πως ήδη η Βουλγαρία έχει αποκλειστεί από τους αγώνες αφού έντεκα από τους αθλητές της πιάστηκαν θετικοί μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος σε απαγορευμένες ουσίες.

Η λίστα των Ρώσων αθλητών που έχουν βρεθεί θετικοί σε ντόπινγκ:
Ίλια Ατναμπάγιεβ (85κ.)
Ντένις Κέκτερ (94κ.)
Αρτέμ Γκριγκοριάν (+105κ.)
Μαξίμ Σέικο (105κ.)
Αλεξέι Λόφτσεφ (+105κ.)
Αλεξέι Κοσόφ (94κ.)
Όλγκα Ζούμποβα (75κ.)
Όλγκα Αφανάσεβα (69κ.)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ