ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Η θέση της ΕΟΑΒ για την υπόθεση "Δήμα - Λεωνίδη"

Η θέση της ΕΟΑΒ για την υπόθεση "Δήμα - Λεωνίδη"
EUROKINISSI

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών τοποθετήθηκε για την απομάκρυνση του Βαλέριου Λεωνίδη από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, αναφέρεται στο νέο του ρόλο, αλλά και στα προβλήματα που υπάρχουν.

Τη δική της οπτική θέση για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο και την απομάκρυνση του Βαλέριου Λεωνίδη από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή έκανε γνωστή η Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.

Στην ανακοίνωση της η ΕΟΑΒ κάνει λόγο για κακόβουλα σχόλια τα οποία έγιναν και στα οποία αποφάσισε να απαντήσει.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα η απόφαση της απομάκρυνσης του Βαλέριου Λεωνίδη από τη θέση του κόουτς των Εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών θα μετέτρεπε την Ομοσπονδία σε οικογενειακή υπόθεση (αφορμή για αυτό στάθηκε η πρόσληψη του αδερφού του Πύρρου Δήμα, Οδυσσέα, στο νέο τεχνικό τιμ).

Παράλληλα, η ΕΟΑΒ απαντά και στο τι ακριβώς συμβαίνει με τα σπίτια των αθλητών στον Άγιο Κοσμά, αλλά και για τους λόγους που έπρεπε αυτά να αδειάσουν. Σε ό,τι αφορά την απόφαση για μεταφορά του Βαλέριου Λεωνίδη στα τμήματα των κλιμακίων επισημαίνεται ότι πρόκειται για προαγωγή αφού πλέον θα είναι υπεύθυνος ανάπτυξης του αθλήματος τονίζοντας ότι είναι ένας από τους καταλληλότερους ανθρώπους για αυτό το ρόλο.

Τέλος, επιβεβαίωσε το σημερινό δημοσίευμα του "Έθνους" για τη χρήση των εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά από αθλητές που δεν είχαν το δικαίωμα να το κάνουν λόγω τιμωριών τους.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση: "Με αφορμή ορισμένα δημοσιεύματα καθώς και κακόβουλα σχόλια μικρής μερίδας των ΜΜΕ που αναφέρονται σε επιλογές για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας τόσο των Εθνικών της κλιμακίων όσο και των προπονητικών κέντρων της ευθύνης της, η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και για την αποκατάσταση της αλήθειας σας παραθέτει τα ακόλουθα:

- Με βάση τη διαπίστωση ότι τον τελευταίο χρόνο η λειτουργία και παρουσία του αθλήματος σε αγωνιστικό επίπεδο είχε αγγίξει το χαμηλότερο σημείο του και τα εμπόδια και οι δυσλειτουργίες που είχαν επέλθει ακόμα και στην ανάπτυξή του ήταν παραπάνω από ορατά, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΑΒ με την νέα σύνθεση του αποφάσισε να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές με άμεσο στόχο την επαναφορά του αθλήματος εκεί που πραγματικά αξίζει και επιβάλλει η ιστορία του.

- Είναι γνωστό, ότι μετά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου η προηγούμενη διοίκηση δεν έστειλε κανέναν αθλητή, η Εθνική ομάδα έκλεισε τον αγωνιστικό της κύκλο για το 2017. Με βάση τον αγωνιστικό σχεδιασμό τα νέα Εθνικά και Προεθνικά κλιμάκια θα συγκροτηθούν τον Φεβρουάριου με βάσει τα αποτελέσματα του πρόσφατου Πανελληνίου Πρωταθλήματος και τους αγώνες επιλέκτων οι οποίοι θα διεξαχθούν. Οι αθλητές που είχαν συγκροτήσει την Εθνική ομάδα με δική τους πρωτοβουλία συνέχισαν να προπονούνται στο Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά . Η ΕΟΑΒ παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε Εθνική Ομάδα εν λειτουργία τους επέτρεψε να μείνουν στα καταλύματα του Αγίου Κοσμά, καθώς θα κατέβαλε το ενοίκιο έως το τέλος του χρόνου με βάση το συμβόλαιο το οποίο τη δέσμευε. Με το τέλος του έτους 2017 έπρεπε να «αδειάσουμε» τα καταλύματα, καθώς δεν έχουμε ανανεώσει ακόμα τη σύμβαση μας για το 2018.

- Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι στο χώρο του γυμναστηρίου έκαναν προπόνηση και άλλοι αθλητές , χωρίς να έχουν κάνει κανένα αίτημα και πολύ περισσότερο χωρίς την άδεια της ΕΟΑΒ. Ορισμένοι εξ αυτών δεν είχαν το δικαίωμα, λόγω τιμωριών, να χρησιμοποιούν Εθνικές Αθλητικές εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο δε αυτών των αλλαγών οι οποίες στοχεύουν στην επανεκκίνηση του αθλήματος και λόγω του ότι το βάρος θα πέσει στις μικρές ηλικίες αθλητών, αποφασίστηκε η προαγωγή στη θέση του υπεύθυνου ανάπτυξης της ομοσπονδίας του πλέον κατάλληλου ανθρώπου για τον σκοπό αυτό, του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού και Ολυμπιονίκη Βαλέριου Λεωνίδη.

- Εντός των ημερών δε το νέο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών θα προβεί στην επανασύσταση, με νέους κανόνες και κανονισμούς λειτουργίας της Εθνικής Ομάδας, η οποία θα βασίζεται πλέον σε μία ομάδα νέων σε ηλικία αθλητών και θα λειτουργεί ως προεθνική ομάδα με απώτερο στόχο την επάνοδο του αθλήματος στις υπερδυνάμεις και στην κατάκτηση διακρίσεων στο εγγύς και απώτερο μέλλον.

- Επίσης θα υπάρξει επαναδιοργάνωση σε όλα τα επίπεδα του προπονητηρίου της Εθνικής Ομάδος στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, με συγκεκριμένες νέες προδιαγραφές.

- Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων ελπίζει σε καλύτερες μέρες, και έχει την πεποίθηση ότι οι συγκεκριμένες αλλαγές τις οποίες ενδεχομένως θα ακολουθήσουν κι άλλες θα αποφέρουν καρπούς και αποτελέσματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ