ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υποψήφιο το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Υποψήφιο το Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Επίσημη είναι, πλέον, η υποψηφιότητα του Παρισιού για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Μέχρι την Τρίτη, η προθεσμία υποβολής.

Εκρεμμούσε η επισημοποίηση της υποψηφιότητας. Το Σάββατο έγινε κι αυτό. Η πρωτεύουσα της Γαλλίας, Παρίσι, είναι κι επίσημα υποψήφια πόλη να διοργανώσει του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 μετά την επιστολή που εστάλη στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.

"Θέλουμε να χτίσουμε ένα πρότζεκτ που θα είναι αξέχαστο, καινοτόμο, υπεύθυνο", αναφέρεται στην επιστολή, υπογεγραμμένη από τη δήμαρχο της πόλης, Αν Ινταλγκό και τον πρόεδρο της γαλλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντενίς Μασελιά.

Υποψήφιες πόλεις για να διοργανώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 είναι το Αμβούργο και η Ρώμη που έχουν αποστείλει τους φακέλους της υποψηφιότητάς τους αλλά και το Λος Άντζελες και η Βουδαπέστη, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και αναμένεται μέχρι την Τρίτη να το καταστήσουν επίσημο. Το Τορόντο, η Ντόχα και το Μπακού έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ωστόσο δεν έχουν αποφασίσει εάν θα καταθέσουν υποψηφιότητα.

Η γαλλική πρωτεύουσα έχει διοργανώσει του Ολυμπιακούς Αγώνες του 1900 και του 1924 και διεκδίκησε ανεπιτυχώς τη διοργάνωση αυτών του 1992, του 2008 και του 2012. Υπενθυμίζεται ότι οι προσεχείς Ολυμπιακοί Αγώνες, του 2020, θα διεξαχθούν στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Η απόφαση για την πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 θα ληφθεί το συνέδριο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, στη Λίμα στις 15 Σεπτεμβρίου του 2017. Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων, λήγει την Τρίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ