ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χτύπησε κόκκινο η μόλυνση στα νερά του Ρίο

Χτύπησε κόκκινο η μόλυνση στα νερά του Ρίο
Ρίο ποταμός

"Πιο μολυσμένα από ποτέ", έδειξαν οι τελευταίες μελέτες τα νερά του Ρίο που θα πραγματοποιηθούν αρκετά αγωνίσματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δεν έχουν ξεκινήσει ομαλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Βραζιλία. Οι πρώτες αποστολές χωρών έχουν φτάσει ήδη στο Ολυμπιακό χωριό, κάνοντας απίστευτες καταγγελίες για ανετοιμότητα στις εγκαταστάσεις που χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες.

Μέσα σε όλα, δημοσιεύματα από τα κορυφαία ειδησιογραφικά πρακτορεία κάνουν λόγο για τρομακτική μόλυνση στα νερά του Ρίο.

Οι υπεύθυνοι της πολιτείας είχαν υποσχεθεί πως πλησιάζοντας σιγά-σιγά προς την έναρξη των αγώνων θα υπάρξει σταθερή βελτίωση στην ποιότητα των νερών, τα τελευταία τεστ, ωστόσο, έδειξαν το ακριβώς αντίθετο.

Η μόλυνση βρίσκεται στα χειρότερα επίπεδα των τελευταίων ετών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμα και η ζωή των αθλητών που θα βουτήξουν μέσα!

"Έχουμε αηδιάσει από την κατάσταση που βρήκαμε. Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας και περιμένουμε", δήλωσε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας sailing της Ισπανίας.

Από την πλευρά του γιατρός που ασχολείται με το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε: "Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος, κυριολεκτικά θα κολυμπήσουν μέσα στα... σκ#τ@ ρισκάροντας να πάθουν σοβαρές μολύνσεις. Είναι λυπηρό και ταυτόχρονα τρομακτικό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ