ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Χρυσός" Ολυμπιονίκης ο Γιαννιώτης

"Χρυσός" Ολυμπιονίκης ο Γιαννιώτης

Αν ξεκινούσαν σήμερα (12/5) οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο η Ελλάδα θα κατακτούσε έξι μετάλλια και ο Γιαννιώτης θα εκπλήρωνε το μεγάλο του όνειρο.

Τον περασμένο Μάρτιο (24/3) η Infostrada δημοσιοποίησε τις πρώτες προβλέψεις για τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Για τη χώρα μας προέβλεπε επτά μετάλλια, αλλά κανένα χρυσό. Η νέα λίστα φέρνει την Ελλάδα στην 43η θέση με έξι μετάλλια, εκ των οποίων το ένα είναι χρυσό μετάλλιο.

Ο... τυχερός είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης, 4ος Ολυμπιονίκης στα 10χλμ. open water στο Λονδίνο και με συμμετοχές σε τελικούς κολύμβησης το 2004 στην Αθήνα.

Ο Κερκυραίος παγκόσμιος πρωταθλητής θέλει να κλείσει την καριέρα του στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Προς το παρόν έχει αφοσιωθεί στην προετοιμασία του για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Καζάν και στη διεκδίκηση της συμμετοχής στους αγώνες του 2016.

Στα μετάλλια παραμένουν ο Βύρων Κοκκαλάνης (αργυρό στα RS:Χ της ιστιοπλοΐας), οι Παύλος Μάντης και Παναγιώτης Καγιαλής (χάλκινο στα 470 της ιστιοπλοΐας), ο Ηλίας Ηλιάδης (χάλκινο στα -90 κιλά στο τζούντο) και η Μαρία Πρεβολαράκη (χάλκινο στα -53 κιλά στην πάλη των γυναικών).

Ανεξήγητα από τα μετάλλια έχει τεθεί εκτός ο πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος τον περασμένο Μάιο βρισκόταν σε θέση χάλκινου μεταλλίου. Αργυρό και όχι χάλκινο προοριζόταν για τον Ηλιάδη.

Πάντως ούτε τώρα ο Γιουσέιν Μπολτ είναι φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 100 μέτρα. Ο παγκόσμιος ρέκορντμαν με δύο χρυσά στο ενεργητικό του παραμένει δεύτερος πίσω από τον Αμερικανό Τζάστιν Γκάτλιν. "Διατηρεί" τα χρυσά μετάλλια στα 200 μέτρα και στη σκυταλοδρομία 4χ100μ.

Ας ελπίσουμε πως στην επόμενη καταμέτρηση θα έχουμε περισσότερους Έλληνες. Αυτό σημαίνει πως θα έχουν διακριθεί στις μεγάλες διοργανώσεις και θα έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε περισσότερα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ