ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρυσό για την υπέροχη Γκάμπι

Χρυσό για την υπέροχη Γκάμπι

Η 16χρονη Αμερικανίδα Γκάμπι Ντάγκλας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό των γυναικών στην ενόργανη γυμναστική.

Η "Gabbymania" εξαπλώθηκε και στο Λονδίνο! Η 16χρονη Γκάμπι Ντάγκλας που έκλεψε τις καρδιές του αμερικάνικου κοινού κατά τη διάρκεια των τράιαλς στο Σεντ Λούις, μετέφερε τη μαγεία της και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο ατομικό στην North Greenwich Arena και ζευγάρωσε τις νίκες της μετά το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό.

Η νεαρή Αμερικανίδα που γυμνάζεται με τον πρώην προπονητή της Σον Τζόνσον, Λιανγκ Τσόου στο Ντε Μόινς πήρε κεφάλι από το πρώτο όργανο (το άλμα) και με 62,232 βαθμούς εξασφάλισε το τρίτο συνεχόμενο χρυσό για τις ΗΠΑ. Προηγήθηκαν οι νίκες της Κάρλι Πάτερσον στην Αθήνα το 2004 και της Νάστια Λιούκιν το 2008 στο Πεκίνο.

Το αργυρό μετάλλιο πήρε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Βικτόρια Κόμοβα με 61,973 βαθμούς. Η 17χρονη Ρωσίδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση μετά το καταστροφικό πρόγραμμα της συμπατριώτισσας της, Αλίγια Μουστάφινα στη δοκό ισορροπίας.

Η Μουστάφινα κατάφερε και πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 59,566 και παρά το γεγονός πως ισοβάθμησε με την Αμερικανίδα Αλεξάντρα Ράισμαν, ανέβηκε αυτή στο βάθρο γιατί βάσει κανονισμών είχε μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα τρία καλύτερα προγράμματα της.

Εκτός μεταλλίων έμεινε και η σπουδαία Σάντρα Ιζμπάσα, η οποία κατέλαβε την 5η θέση με 58,833, πιθανότατα στην τελευταία παράσταση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε η Κινέζα Ντενγκ Λινλίν με 58,399.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ