ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χρυσό για τις Σι και Γου στις καταδύσεις

Χρυσό για τις Σι και Γου στις καταδύσεις

Οι Κινέζες, Σι Τινγκμάο και Γου Μίνσια κατάκτησαν το χρυσό μετάλλιο στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μέτρων.

Στον τελικό του αγωνίσματος οι αθλήτριες από την ασιατική χώρα συγκέντρωσαν 345.60 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις Ιταλίδες, Τάνια Κανιότο/Φραντσέσκα Νταλάπε (313.83β) που πήραν το ασημένιο μετάλλιο ενώ το χάλκινο κατέληξε στις Αυστραλές, Μάντισον Κίνι και Αναμπελ Σμιθ που συγκέντρωσαν 219.19β.

Στα 30 της χρόνια, η Μινσία Γου κατέκτησε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι πλέον η πιο επιτυχημένη αθλήτρια στην ιστορία των καταδύσεων. Η Κινέζα πρωταθλήτρια, η οποία με παρτενέρ την Τινγκμάο Σι πήρε την πρώτη θέση στις συγχρονισμένες καταδύσεις από τραμπολίνο 3μ., έφτασε τα επτά Ολυμπιακά μετάλλια, ξεπερνώντας τη συμπατριώτισσά της, Τζινγκτζίνγκ Γκούο, που έχει έξι χρυσά μετάλλια.

Η Μινσία Γου έχει αναδειχθεί Ολυμπιονίκης σε αυτό το αγώνισμα σε τέσσερις διαδοχικές διοργανώσεις, με τρεις διαφορετικές παρτενέρ, ενώ έχει επίσης στη συλλογή της ένα χρυσό, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο στο ατομικό αγώνισμα των 3μ.

Τα πέντε χρυσά αποτελούν απόλυτο ρεκόρ για το άθλημα των καταδύσεων (από τέσσερα έχουν κερδίσει ο θρυλικός Γκρεγκ Λουγκάνις και ο Πατ ΜακΚόρμικ), ενώ κανείς αθλητής δεν έχει κατακτήσει τέσσερις τίτλους στο ίδιο αγώνισμα. Τέλος, η Γου έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία καταδύτρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρώτη οκτάδα:

1. Σι Τινγκμάο/Γου Μίνσια (Κίνα) 345.60 βαθμούς

2. Τάνια Κανιότιο/Φραντσέσκα Νταλάπε (Ιταλία) 313.83

3. Μάντισον Κίνι/Αναμπελ Σμιθ (Αυστραλία) 299.19

4. Τζένιφερ Εϊμπελ/Πάμελα Γουέαρ (Καναδάς) 298.32

5. Τσέονγκ Γιουν Χουνγκ/Σάμπρι Νουρ Μπάμπινταχ (Μαλαισία) 293.40

6. Αλίσια Μπλαγκ/Ρεμπέκα Γκαλάντρι (Μ.Βρετανία) 292.83

7. Τίνα Πούνζελ/Νόρα Σουμπσίνσκι (Γερμανία) 284.25

8. Τάμι Ταγκάρι/Τζουλιάνα Βελόσο (Βραζιλία) 258.75

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε την προσπάθεια που χάρισε το χρυσό στις Κινέζες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ