ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χέντερσον: "Υπερήφανος που έφερα ξανά στην χώρα μου το χρυσό"

Χέντερσον: "Υπερήφανος που έφερα ξανά στην χώρα μου το χρυσό"

Ο Αμερικανός, Τζεφ Χέντερσον, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος ανδρών με καλύτερο άλμα στα 8.38μ. Ο ίδιος δήλωσε υπερήφανος για το κατόρθωμά του. Τι ανέφερε και ο Γκρεγκ Ράδερφορντ.

Ο Αμερικανός, Τζεφ Χέντερσον, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος ανδρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο με καλύτερο άλμα στα 8.38μ. Το ασημένιο πήρε ο Λούβο Μανιόνγκα (Νότια Αφρική) με 8.37μ και το χάλκινο ο χρυσός Ολυμπονίκης του Λονδίνου, Γκρεγκ Ράδερφορντ (Βρετανία) με 8.29μ.

Το χρυσό του Χέντερσον αποτελεί συνέχεια στη σπουδαία παράδοση των Αμερικανών στο μήκος, καθώς έχουν κατακτήσει συνολικά 22 χρυσά μετάλλια στο αγώνισμα αυτό στην ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων.

Ο Χέντερσον δήλωσε υπερήφανος: "Το μήκος έχει σπουδαία παράδοση στη χώρα μου και είμαι υπερήφανος, που την έβαλα ξανά στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Πίστευα στον εαυτό μου και έλεγα στους δικούς μου πως το Ρίο είναι η μεγάλη ευκαιρία της καριέρας μου".

Από την άλλη πλευρά ο Γκρεγκ Ράδερφορντ πήγε στη Βραζιλία ως το μεγάλο φαβορί και μόνο ικανοποιημένος δεν είναι από το χάλκινο: "Ηθελα το χρυσό, αλλά δεν ήμουν σε καλή μέρα. Σε κανένα άλμα μου δεν αισθάνθηκα καλά και από την αρχή ήξερα πως αποκλείεται να κερδίσω".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ