ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

"Βρωμερό" ντεμπούτο στο Ρίο ντε Τζανέιρο

"Βρωμερό" ντεμπούτο στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Από τα δύσκολα θα ξεκινήσουν οι Βραζιλιάνοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το test event της ιστιοπλοΐας σε ένα μολυσμένο κόλπο.

Η Βραζιλία αφήνει πίσω της την απογοήτευση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και στρέφεται πλέον στο επόμενο μεγάλο στοίχημα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Την Κυριακή (3/7) διεξάγεται η πρώτη ιστιοδρομία στο test event της ιστιοπλοΐας στον κόλπο Γκουαναμπάρα. Πρόκειται για μια από τις πιο μολυσμένες περιοχές στη βραζιλιάνικη πόλη.

Σχεδόν το 70% των λυμάτων χύνονται στον κόλπο και στη γύρω θαλάσσια περιοχή. Στο φάκελο της επιτροπής διεκδίκησης υπήρχε αναφορά πως θα γινόταν βιολογικός καθαρισμός και ο κόλπος θα καθάριζε κατά 80%.

Πριν από λίγες μέρες μέλος της κυβέρνησης παραδέχθηκε πως ο κόλπος θα καθαριστεί γύρω στο 50%. Σε αυτά τα νερά που έχουν βρεθεί και ανθρώπινα πτώματα θα κάνουν την πρώτη τους γνωριμία με τον αγωνιστικό στίβο 321 ιστιοπλόοι από 34 χώρες σε όλες τις ολυμπιακές κατηγορίες.

Οι ίδιοι οι ιστιοπλόοι που έχουν βρεθεί εκεί, έχουν χαρακτηρίσει τα συγκεκριμένα νερά ως τα πιο μολυσμένα που έχουν αγωνιστεί. Φυσικά κανένας δεν πρόκειται να κάνει την εθιμοτυπική βουτιά μετά την κατάκτηση ενός μεταλλίου το 2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ