ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βλάχος: "Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη"

Βλάχος: "Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη"
Αφρουδάκης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος και ο αρχηγός της, Χρήστος Αφρουδάκης μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 μετά τη νίκη επί της Βραζιλίας.

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, Θοδωρής Βλάχος και ο αρχηγός της, Χρήστος Αφρουδάκης μίλησαν στον Sport24 Radio 103,3 και τον απεσταλμένο του σταθμού στο Ρίο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, Γιάννη Λαμπίρη, έπειτα από τη νίκη επί της Βραζιλίας.

Αρχικά, ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε: «Νομίζω ότι από πλευράς συμπεριφοράς, τακτικής και γενικότερα από το πως αντιμετωπίσαμε αυτή την ομάδα, που είναι πραγματικά καλή, κάναμε έναν πολύ μεστό και έξυπνο αγώνα, όπως θα τον ήθελα και όπως τον είχαμε σχεδιάσει. Είχαμε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, όπως και οι Βραζιλιάνοι, ειδικά στον παίκτη παραπάνω. Νομίζω ότι ήμασταν πολύ καλά στημένοι, ξέραμε τι θέλαμε, πήγαμε βήμα βήμα, κρατούσαμε συνεχώς διαφορά ασφαλείας και πήραμε τη νίκη που είναι πολύ σημαντική, καθώς εξασφαλίσαμε την πρόκριση για την επόμενη φάση».

Για το αν η ομάδα είχε πρόβλημα με τις πολλές αποβολές: «Έχουμε μάθει να καλύπτουμε τα κενά που έχουμε μέσα στο παιχνίδι και όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να παίξουν κάθε στιγμή. Είμαστε πραγματική ομάδα, έχοντας κάνει εμφανίσεις οι οποίες μας δίνουν το δικαίωμα να αισιοδοξούμε. Απλά πρέπει να τις επαναλάβουμε. Τώρα πρέπει να ηρεμήσουμε και το θετικό είναι ότι μας έφυγε το άγχος που είχαμε. Το θέμα είναι ότι πριν από τον αγώνα με τους Βραζιλιάνους είχαμε κάνει τρεις πολύ καλούς αγώνες και παρόλα αυτά υπήρχε η πιθανότητα να αποκλειστούμε. Πλέον, χωρίς άγχος, πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά, να είμαστε ήρεμοι και να ξεχάσουμε το τι έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής. Υπάρχει το ματς με την Αυστραλία, που πρέπει να παίξουμε ως εθνική Ελλάδας για να κερδίσουμε, χωρίς να έχουμε δεύτερες σκέψεις».

Για το αν η πρόκριση τού επιτρέπει να κάνει δοκιμές με τους Αυστραλούς: «Εμείς θα κυνηγήσουμε την πρώτη θέση. Άλλωστε ο άλλος όμιλος είναι πολύ μπερδεμένος και δεν μπορούμε να ξέρουμε από τώρα πάνω σε ποια ομάδα θα πέσουμε. Με τους Αυστραλούς πρέπει να παίξουμε για να κερδίσουμε. Γενικότερα σε αυτά τα τουρνουά δεν είναι σωστό, ούτε για την ομάδα, ούτε για τους αντιπάλους μας, να παίζουμε για κάτι άλλο πέραν της νίκης».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Αφρουδάκης υπογράμμισε: «Ισχύει αυτό που είπα στα παιδιά και πριν από το παιχνίδι, ότι έπρεπε, δηλαδή, να το προσεγγίσουμε με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο. Και αυτό κάναμε. Είμαστε πιο έμπειροι από τους Βραζιλιάνους, που έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους και κυρίως με τη νίκη επί των Σέρβων, καθώς το να χάσει η Σερβία από τη Βραζιλία είναι απίθανο. Νομίζω ότι χωρίς να παίξουμε σε φοβερό επίπεδο και ρυθμό, ελέγχαμε από την αρχή το ματς, βγήκαμε δίκαια νικητές και πήραμε ένα αποτέλεσμα που μας επιτρέπει να είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Έτσι έχει επιτευχθεί ο πρώτος στόχος, αλλά υπάρχει και συνέχεια. Σίγουρα έγινε το πρώτο βήμα και αυτό είναι πολύ θετικό, αφού μας έφυγε το μεγάλο άγχος που είχαμε. Αν συνεχίσουμε με παρόμοιες εμφανίσεις μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο, κανένας, όμως, δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία».

Για το αν υπάρχει η σκέψη να επιλέξουν αντίπαλο στην επόμενη φάση: «Δε νομίζω ότι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε κάτι τέτοιο. Στις μεγάλες διοργανώσεις μία ομάδα μπορεί να τιμωρηθεί από τέτοιου είδους επιλογές. Δε λέμε ότι δεν το σκεπτόμαστε και το απορρίπτουμε τελείως, διότι θέλουμε να συνδυάσουμε το τερπνόν μετά του ωφελίμου, χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι θα κάτσουμε να χάσουμε ένα παιχνίδι. Άλλωστε, στον άλλο όμιλο υπάρχουν καλές ομάδες, που είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο και νομίζω ότι θα αδικούσαμε τους εαυτούς μας αν μπαίναμε σε αυτή τη διαδικασία».

Για τον προημιτελικό: «Επειδή στο παρελθόν έχουμε δεχθεί αρκετές σφαλιάρες, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, το σημαντικό είναι ότι ο πρώτος στόχος έχει επιτευχθεί. Από εκεί και πέρα, τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Μας έφυγε το πολύ άγχος μετά την πρόκριση, θα αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι χωρίς το «πρέπει»και δε θα… πεθάνουμε κιόλας. Θα το διασκεδάσουμε κι αν είμαστε τυχεροί και ικανοί θα κερδίσουμε. Αν όχι θα χάσουμε».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ