ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τοξοβολία στο Βατικανό

Τοξοβολία στο Βατικανό
2013 GETTY IMAGES

Το Βατικανό υποστηρίζει την υποψηφιότητα της Ρώμης για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων το 2024 και θέλει να φιλοξενήσει μέρος της δράσης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας η τοξοβολία είχε πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και η εικόνα ήταν εντυπωσιακή. Τώρα οι Ιταλοί προτείνουν να γίνουν οι αγώνες τοξοβολίας στους κήπους του Βατικανού ή στους κήπους της θερινής κατοικίας του Πάπα στο Καστέλ Καντόλφο.

Αρκεί βέβαια η Ρώμη να αναλάβει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Η ιταλική πρωτεύουσα ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητα της τη Δευτέρα (15/12) με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στην ιταλική ολυμπιακή επιτροπή (CONI).

Η Ρώμη αναμένεται να συναντήσει μεγάλο συναγωνισμό για να εξασφαλίσει το χρίσμα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) το 2017.

Η ιταλική υποψηφιότητα θα έχει ωστόσο την ευλογία του Πάπα με τον Πορτογάλο καρδινάλιο Ζοσέ Σαραΐβα Μάρτινς να εξηγεί πως η εκκλησία υποστήριζε πάντοτε τον αθλητισμό ως ένα "όχημα" υγιών αξιών. Ο καρδινάλιος Μάρτινς πρότεινε να φιλοξενηθεί η τοξοβολία στο Βατικανό ή στη θερινή κατοικία του Ποντίφικα στα νοτιοανατολικά της Ρώμης.

Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που έχει καταθέσει επίσημα το ενδιαφέρον. Η επιλογή της υποψήφιας θα γίνει τον Μάρτιο ανάμεσα στο Βερολίνο και στο Αμβούργο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν δυναμικά στη διεκδίκηση της διοργάνωσης, αρκεί να γίνει πρώτα η επιλογή ανάμεσα στη Βοστόνη, στο Λος Άντζελες, την Ουάσινγκτον και το Σαν Φρανσίσκο.

Το Παρίσι αναμένεται να κατέβει στο "στίβο" των υποψηφιοτήτων, ενώ θα υπάρξει ενδιαφέρον από το Κατάρ (Ντόχα), το Αζερμπαϊτζάν (Μπακού), την Τουρκία (Κωνσταντινούπολη), ακόμα και από χώρα της Νότιας Αφρικής.

Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το Σεπτέμβριο του 2015. Οι "αθάνατοι" θα ψηφίσουν το 2017 για να αναδείξουν τη νικήτρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ