ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ρίο ντε Τζανέιρο "αγόρασε" τους Αγώνες

Το Ρίο ντε Τζανέιρο "αγόρασε" τους Αγώνες

Με ράβδους χρυσού ταξίδευε στις βαλίτσες του ο Βραζιλιάνος πρώην πρόεδρος της FIFA, Ζοάο Χαβελάνζε με σκοπό να δωροδοκήσει μέλη της ΔΟΕ, αναφέρει νέο βιβλίο.

Το όνομα του δημοσιογράφου-ερευνητή Άντριου Τζένινγκς έχει συνδεθεί με θέματα διαφθοράς. Έχει αποκαλύψει σειρά σκανδάλων στην παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου (FIFA) και τώρα με το νέο βιβλίο του με τίτλο "Omerta" καταπιάνεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκεκριμένα κατηγορεί τους Βραζιλιάνους πως δωροδόκησαν μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να εξασφαλίσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.

Σε προδημοσίευση στην εφημερίδα "Estado de Sao Paulo" αναφέρεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο του 97χρονου σήμερα πρώην προέδρου της FIFA και μέλους της ΔΟΕ, Ζοάο Χαβελάνζε. Ο τελευταίος ήθελε να έρθουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στη γενέτειρα του.

Σύμφωνα με τον Τζένινγκς ο Χαβελάνζε σε συνεργασία με τον Ζαν-Μαρί Γουεμπέρ, ιδιοκτήτη της ελβετικής ISL (International Sport and Marketing), ο οποίος έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί για δωροδοκία προσέγγισαν μέλη της ΔΟΕ στο gala της ΔΟΕ στην Κοπεγχάγη το 2009.

Ο Χαβελάνζε θα προσέγγιζε τους "αθάνατους" της ΔΟΕ και ο Γουεμπέρ θα αναλάμβανε τις πληρωμές. " Ο Ζοάο Χαβελάνζε γνώριζε την "τιμή" όλων των μελών της ΔΟΕ", υπογραμμίζοντας πως οι δύο άνδρες συνεργάζονταν επί σειρά ετών σε υποθέσεις διαφθοράς.

Ο Τζένινγκς κατηγορεί τον Χαβελάνζε πως ταξίδεψε πέντε φορές το χρόνο, κουβαλώντας ράβδους χρυσού στις αποσκευές του αξίας 25.000 ευρώ. Είχε στην κατοχή του διπλωματικό διαβατήριο και δεν υποβάλλονταν σε ελέγχους στα αεροδρόμια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ