ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Παρίσι δεν "χτυπάει" το 2024

Το Παρίσι δεν "χτυπάει" το 2024

Το Παρίσι δεν θα διεκδικήσει την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και οι Αμερικανοί πανηγυρίζουν για τη διευκόλυνση της δικής τους προσπάθειας.

Η γαλλική οικονομία δεν μπορεί να στηρίξει τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων και έτσι το Παρίσι δεν θα διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα αναζητήσει την ευκαιρία να φιλοξενήσει την παγκόσμια έκθεση (World Expo) το 2025 για " το ευρύτερο καλό του Παρισιού και της Γαλλίας".

Το Παρίσι διεκδίκησε δίχως επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 και του 2012, ενώ απορρίφθηκε και υποψηφιότητα για την ανάληψη των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 από την πόλη Ανεσί.

Το Παρίσι δεν έχει φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1900! Τα νέα έφτασαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και προκάλεσαν ιδιαίτερη χαρά. Οι Αμερικανοί θέλουν ξανά τη διοργάνωση και καθώς συγχωρέθηκαν για τα σκάνδαλα στο Σολτ Λέικ Σίτι το 2002, θεωρούν πως είναι φαβορί.

Το Λος Άντζελες, η Βοστόνη, η Ουάσινγκτον και πιθανότατα το Σαν Φρανσίσκο θα διεκδικήσουν το αμερικανικό χρίσμα. Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν το 2015 και η νικήτρια θα ανακοινωθεί το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ