ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το χρυσό στον Κρπάλεκ

Το χρυσό στον Κρπάλεκ

Με ένα ippon στον τελικό ο Τσέχος Λούκας Κρπάλεκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επικρατώντας του Ελμάρ Γκασίμοφ από τον Αζερμπαϊτζάν στον τελικό των -100κ. του τζούντο.

Από τη στιγμή που οι τρεις από τους τέσσερις μεταλλιούχους του Λονδίνου βγήκαν γρήγορα εκτός μάχης (Καιμπουλάεφ & Ναιντάν γύρος 32, Γκρολ γύρος 16), η πλάστιγγα του χρυσού μεταλλίου θα έγερνε είτε προς την πλευρά του αθλητή με την καλύτερη θέση στην Ολυμπιακή κατάταξη, είτε θα είχαμε κάποια μεγάλη έκπληξη.

Το σενάριο τελικά που επικράτησε ήταν αυτό της έκπληξης. Όχι βέβαια έκπληξη μεγατόνων, αλλά όταν το Νο3 κερδίζει το Νο1 το οποίο μάλιστα είχε βγάλει εκτός μάχης πολύ γρήγορα τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, τότε μιλάμε για έκπληξη μικρής κλίμακας που ακούει στο όνομα Λούκας Κρπάλεκ. Ο Τσέχος, στον τελικό της κατηγορίας των -100 κιλών νίκησε με Ippon τον Αζέρο Ελμάρ Γκασίμοφ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο για την Τσεχία στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο του Ρίο.

Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο «μοιράστηκαν» οι Σιρίλ Μαρέ από την Γαλλία και Ριουνοσούκε Χάγκα από την Ιαπωνία.

Η πρώτη επτάδα της κατηγορίας των -100 κιλών:

1. Λούκας Κρπάλεκ (Τσεχία)

2. Ελμάρ Γκασίμοφ (Αζερμπαίτζάν)

3. Σιρίλ Μαρέ (Γαλλία)

3. Ριουνοσούκε Χάγκα (Ιαπωνία)

5. Καρλ Ρίτσαρντ Φράι (Γερμανία)

5. Αρτέμ Μπλοσένκο (Ουκρανία)

7. Ραμαντάν Ντάρβις (Αίγυπτος)

7. Μπέκα Γκβινιασβίλι (Γεωργία)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ