ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το tweet για Μπολτ που "έκαψε" διάσημη παρουσιάστρια

Το tweet για Μπολτ που "έκαψε" διάσημη παρουσιάστρια

Η πιο διάσημη παρουσιάστρια των ΗΠΑ, η Έλεν ΝτεΤζένερις, "ανέβασε" στο Twitter μια φωτογραφία με τον Γιουσέιν Μπολτ. Αυτό αρκούσε να την βάλει στο "στόχαστρο" και να κατηγορηθεί για ρατσιστικό υπονοούμενο.

Εν έτι 2016 στις ΗΠΑ τα πράγματα παραμένουν "εύθραυστα" σε ό,τι αφορά τη σχέση των λευκών με των μαύρων υπηκόων. Ειδικά τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση είναι αρκετά τεταμένη, με αφορμή τις δολοφονίες έγχρωμων από αστυνομικούς.

Δείγμα της παράνοιας που υπάρχει και του ότι το παραμικρό μπορεί να παρεξηγηθεί, είναι οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από μια επεξεργασμένη φωτογραφία που "ανέβασε" στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η πιο διάσημη παρουσιάστρια των ΗΠΑ, Έλεν ΝτεΤζένερις.

Το tweet για Μπολτ που "έκαψε" διάσημη παρουσιάστρια
© ELLE DEGENERES/TWITTER

Μπορεί αυτό που ήθελε να υπονοήσει να αφορά την ταχύτητα του χρυσού ολυμπιονίκη των 100μ. και τον (γρήγορο) τρόπο με τον οποίο πρέπει η ίδια να διευθετήσει όλες τις υποχρεώσεις της. Ε το κακό έγινε με τα σχόλια που εισέπραξε στο Twitter να είναι πολλά και σίγουρα όχι ευχάριστα.

" Νομίζεις ότι είναι αστείο να "ανεβάζεις" μια φωτογραφία όπου δείχνεις να σε κουβαλάει ένας μαύρος άνδρας; Όχι! Διάγραψε αυτό το ρατσιστικό σκουπίδι", ήταν ένα από αυτά, με ένα άλλο να αναφέρει πως " το να καβαλάς έναν μαύρο σα να είναι μουλάρι ή άλογο, που σου ανήκει, είναι αστείο για σένα; Οκ".

Υπήρχαν βέβαια κι αυτοί που έσπευσαν να την υπερασπιστούν λέγοντας πως " είμαι μαύρη και πραγματικά δεν προσβάλλομαι από τη φωτογραφία. Αυτό που θέλει να κάνει είναι να εξάρει την ταχύτητα και την αντοχή του αθλητή, τίποτα άλλο".

Όπως και να έχει, το κακό έγινε με τα σχόλια να μην είναι ιδιαιτέρως κολακευτικά για την ίδια και το θέμα να έχει πάρει ήδη έκταση στις ΗΠΑ. Από το πουθενά...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ