ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Τορόντο στη "μάχη" του 2024

Το Τορόντο στη "μάχη" του 2024

Το Τορόντο φιλοξενεί τους Παναμερικανικούς Αγώνες και βάζει πλώρη και για τη διεκδίκηση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2024 για μια δυνατή υποψηφιότητα μετά την "αδύναμη" Βοστόνη.

Ίσως οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες επιστρέψουν στη Βόρεια Αμερική το 2024 όχι όμως στη Βοστόνη, η υποψηφιότητα της οποίας παρουσιάζει ήδη μεγάλες αδυναμίες, αλλά στο Τορόντο. Η καναδική πόλη αναμένεται να διεκδικήσει τη διοργάνωση.

Ο πρόεδρος της καναδικής Ολυμπιακής επιτροπής, Μαρσέλ Ομπό επιβεβαίωσε πως το Τορόντο θα καταθέσει υποψηφιότητα μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Παναμερικανικών Αγώνων που ολοκληρώνονται την Κυριακή (26/7).

Η απόφαση των Καναδών μάλλον έγινε ευκολότερο να παρθεί μετά τα προβλήματα που παρουσιάζει η Βοστόνη, η αμερικανική υποψηφιότητα. Η αμερικανική Ολυμπιακή επιτροπή σκέφτεται ακόμα και να δώσει το χρίσμα στο Λος Άντζελες, παρότι έχασε στη "μάχη" της διεκδίκησης. Μόνο βέβαια που οι κάτοικοι του Λος Άντζελες θέλουν τη διοργάνωση και στη Βοστόνη δεν θέλουν τους Αγώνες.

Πέρα από τη Βοστόνη, η Ρώμη, το Παρίσι, η Βουδαπέστη και το Αμβούργο έχουν καταθέσει την υποψηφιότητα τους στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Το Τορόντο είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996 και το 2008.

Εν αντιθέσει με τις συνυποψήφιες της για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων έχει έτοιμες τις εγκαταστάσεις, ανάμεσα τους και ολοκαίνουργια κολυμβητήριο και ποδηλατοδρόμιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ