ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ των Αγώνων

Το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ των Αγώνων

Πριν καν αρχίσει η τελετή έναρξης, ο Kim Woojin υπέγραψε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο, στην τοξοβολία. Ο Κορεάτης ήθελε απλά (;) να περάσει την προκριματική φάση.

Ζητούμενο ήταν να περάσει τον προκριματικό γύρο. Πήρε όμως, φόρα και έκανε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ των Αγώνων στο Ρίο, πριν καν ξεκινήσει η τελετή έναρξης!

Ο Κορεάτης Kim Woojin συγκέντρωσε 700 βαθμούς, στις 72 βολές από τα 70 μέτρα, στην τοξοβολία και έριξε στη 2η θέση με τις καλύτερες επιδόσεις του πλανήτη, τον συμπατριώτη του Im Dong Hyun, o οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012 και πιο συγκεκριμένα, στις 27/7 είχε φτάσει τους 699 βαθμούς. Ο Woojin πήρε την πρώτη θέση στο γύρο κατάταξης και στην πρώτη knock-out φάση θα αντιμετωπίσει τον Gavin Sutherland, από τη Ζιμπάμπουε.

Παρεμπιπτόντως, ο ηγέτης της παγκόσμιας κατάταξης (έχει κερδίσει δυο φορές το παγκόσμιο στο ατομικό) έγινε ο πρώτος που εξασφάλισε τουλάχιστον 700 βαθμούς στην ιστορία του σπορ. Το άριστα είναι οι 720 βαθμοί. Μετά τη διάκριση, είπε πως "έχω προπονηθεί περισσότερο από όλους και έδωσα ό,τι καλύτερο είχα. Βέβαια, αύριο έχω πιο σημαντικό αγώνα και εκεί επικεντρώνομαι". Ναι, δεν είχε μια ώρα να πανηγυρίσει το ιστορικό ρεκόρ. Πανηγύρισε η χώρα του, διότι χάριν του Woojin η Νότια Κορέα τερμάτισε στο Νο1 της συνολικής κατάταξης και άφησε πίσω τις ΗΠΑ, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ