ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Παρίσι διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Παρίσι διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Υπό το βλέμμα 150 σπουδαίων Γάλλων αθλητών το Παρίσι ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Δείτε σε ποια ιστορικά σημεία θα φιλοξενηθούν τα αθλήματα (γράφημα).

Η Βάσω Βουγιούκα έχει χαρακτηρίσει "μαγευτικό μέρος" το Grand Palais στο Παρίσι και οι Γάλλοι συμμερίζονται την άποψη της, ορίζοντας το άθλημα της ξιφασκίας να διεξαχθεί εκεί αν η γαλλική πρωτεύουσα κερδίσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Ενώπιον 150 σταρ του γαλλικού αθλητισμού όπως είναι ο Ρενό Λαβιλενί και ο Τέντι Ρινέρ η Δήμαρχος Αν Ινταλγκό ανακοίνωσε τη γαλλική υποψηφιότητα. Το Παρίσι διεκδίκησε ανεπιτυχώς τη διοργάνωση το 2008 και το 2012, γνωρίζοντας την ήττα από το Πεκίνο και το Λονδίνο αντίστοιχα.

Οι Γάλλοι θέλουν τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά μετά το 1900 και το 1924. Εκμεταλλευόμενοι τις νέες διευκολύνσεις από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και φυσικά όλα τα σημαντικά κτίρια που διαθέτουν, δεν θα προχωρήσουν στην κατασκευή πολλών εγκαταστάσεων πέρα από ένα κολυμβητήριο, το ολυμπιακό χωριό και γήπεδα χόκεϊ στο χόρτο. Το Σταντ ντε Φρανς θα φιλοξενήσει τα αγωνίσματα της τελετής έναρξης και λήξης και το στίβο, το Παρκ ντε Πρενς τους τελικούς του ποδοσφαίρου, το (νέο) Ρολάν Γκαρός το τένις, το Τροκαντερό το μαραθώνιο και οι Βερσαλλίες την ποδηλασία δρόμου.

Το Παρίσι διεκδικεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το γράφημα με τις έδρες των αθλημάτων

Ήδη το Παρίσι, η υποψηφιότητα του οποίου έχει τις οικονομικές εγγυήσεις από τη γαλλική κυβέρνηση, θεωρείται φαβορί. Η Βοστώνη, η Ρώμη, το Αμβούργο έχουν ήδη πάρει το χρίσμα από τις Ολυμπιακές επιτροπές και κυβερνήσεις των χωρών τους, ενώ το δημοτικό συμβούλιο της Βουδαπέστης ενέκρινε σήμερα (23/6) την υποψηφιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ