ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το "Ολυμπιακό" όνειρο του Κλίτσκο

Το "Ολυμπιακό" όνειρο του Κλίτσκο

Ο διάσημος Ουκρανός πυγμάχος Βλάντιμιρ Κλίτσκο θέλει να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ωστόσο το γεγονός πως είναι επαγγελματίας καθιστά απαγορευτική τη συμμετοχή του.

Το μπάσκετ, το χόκεϊ στον πάγο, το τένις, το ποδόσφαιρο, ακόμα και το γκολφ που επανέρχεται στο ολυμπιακό προγραμμα το 2016 δίνουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι επαγγελματίες πυγμάχοι δεν έχουν την ευκαιρία και αυτό είναι το παράπονο του Βλάντιμιρ Κλίτσκο. Ο Ουκρανός παγκόσμιος πρωταθλητής έχει γευθεί τη χαρά ενός χρυσού μεταλλίου, το 1996 στην Ατλάντα, αλλά δεν κρύβει την επιθυμία του να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν για τον αγώνα της 25ης Απριλίου με τον Αμερικανό Μπράιαντ Τζένινγκς, ο 38χρονος με ρεκόρ 63-3 είπε:

"Η παγκόσμια ομοσπονδία πυγμαχίας (AIBA) πρέπει να ακούσει τους επαγγελματίας πυγμάχος. Έχω ακούσει για τους κανονισμούς. Υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός αγώνων και εμπειρία που υπολογίζονται. Αν υπάρχει δυνατότητα, θα ήθελα πολύ να λάβω μέρος. Σε κάθε άλλο άθλημα οι πυγμάχοι μπορούν να παίξουν επαγγελματικά και να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κρίμα που στην πυγμαχία οι επαγγελματίας δεν μπορούν να λάβουν μέρος".

Η παγκόσμια ομοσπονδία επιμένει πως ο Κλίτσκο δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφήνοντας ανοιχτό το παράθυρο της συμμετοχής άλλων επαγγελματιών. Είναι αναγκασμένη να το κάνει, προκειμένου να δώσει μεγαλύτερη προβολή στο άθλημα με την παρουσία γνωστών ονομάτων και να μην απειληθεί η θέση της στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

"Αυτό είναι το όνειρο μου, να βρεθώ ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο. Ο Ολυμπιακοί Αγώνες της Ατλάντα άλλαξαν τη ζωή μου. Έχω υπέροχες αναμνήσεις, είδα από κοντά για πρώτη φορά τον Μοχάμεντ Άλι (σ.σ. άναψε το βωμό των Ολυμπιακών Αγώνων) όταν επισκέφθηκε το χωριό των αθλητών. Δεν είχα την ευκαιρία να του σφίξω το χέρι, ήμουν τυχερός γιατί τον έχω συναντήσει αρκετές φορές τα τελευταία 19 χρόνια".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ