ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το κανό, ο καναπές και οι τρομοκρατημένοι διοργανωτές

Το κανό, ο καναπές και οι τρομοκρατημένοι διοργανωτές

"Καναπές αναποδογύρισε κανό" φώναζαν εδώ και μέρες χρήστες των social media και η έκταση που πήρε το θέμα ανάγκασε τους διοργανωτές να το ψάξουν λίγο παραπάνω. Θεωρία συνωμοσίας ή άλλη μια επικίνδυνη πραγματικότητα;

Συγκρούστηκε το σκάφος αθλητή του κανοέ καγιάκ με καναπέ, με αποτέλεσμα να ανατραπεί την ώρα που έκανε προπόνηση στα νερά της λιμνοθάλασσας Ροντρίγκο ντε Φρέιτας; Προσπαθούν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων να συγκαλύψουν το γεγονός, προκειμένου να αποφύγουν άλλη μία παγκόσμια κατακραυγή; Μήπως τελικά ο καναπές ήταν κρεβάτι; Αυτά τα ερωτήματα έχουν απασχολήσει εσχάτως τους χρήστες των social media, που ελπίζουν η θεωρία συνωμοσίας να αποδειχθεί αληθινή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή (5/6), όταν ο Βρετανός δημοσιογράφος του Sky News Πάολο Κέλσο σχολίασε στο λογαριασμό του στο twitter: " Ακούω ότι το σκάφος, ένός αθλητή Κανόε Καγιάκ των Ολυμπιακών Αγώνων, ανατράπηκε μετά από σύγκρουση με καναπέ. Η ιστορία της ημέρας και πιθανότατα της βδομάδας".

Μία από τις πιο περίεργες ιστορίες, εφόσον ήταν πραγματική, των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων θα προσθέταμε εμείς. Από κείνη τη στιγμή τα πληκτρολόγια όσων δεν βαριούνται ποτέ να σχολιάζουν τα στραβά του Ρίο "πήραν φωτιά", ευχόμενοι το περιστατικό να βγει αληθινό. Πάντως η αλήθεια είναι ότι τους έχουν δοθεί ουκ ολίγες ευκαιρίες να εξασκήσουν το χόμπι τους.

Οι έρευνες που έχουν δει τελευταία το φως της δημοσιότητας και μιλούν για μολυσμένα νερά είναι γνωστές και έχουν σχολιαστεί εκτενώς. Δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο έχουν πολλές φορές αναφερθεί με απαξιωτικά λόγια στα νερά του Κόλπου του Γκουανάμπαρα, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα της ιστιοπλοΐας, αλλά και της λιμνοθάλασσας Ροντρίγκο ντε Φρέιτας, όπου λαμβάνουν χώρα τα αγωνίσματα της κωπηλασίας και ορισμένα του κανόε καγιάκ, τονίζοντας την ακαταλληλότητα των υδάτων.

Οι μαρτυρίες αθλητών των Ολυμπιακών αλλά και των Παραολυμπιακών Αγώνων που θέλησαν να προπονηθούν στο Ρίο λίγο καιρό πριν τη μεγάλη διοργάνωση, έδωσαν πάτημα σε κάποιους να ισχυριστούν ότι πράγματι ένας καναπές ανέτρεψε κανό. Συγκεκριμένα, οι αθλητές αναφέρουν πως στα νερά του Ρίο έχουν βρει πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, καρέκλες ακόμα και ψυγεία. Ένας ψαράς μάλιστα, που έδωσε συνέντευξη στη New York Times, δήλωσε ότι συνηθίζει να πιάνει τηλεοράσεις, νεκρά σκυλιά και σπανιότερα νεκρά δελφίνια που έχουν καταπιεί πλαστικές σακούλες.

Ψάχνοντας τον δράστη

Όταν μάλιστα οι χρήστες των social media ανακάλυψαν έναν καναπέ να πλέει στα νερά του Κόλπου Γκανάμπαρα, ήταν πλέον απόλυτα πεπεισμένοι ότι όχι μόνο ένας καναπές ανέτρεψε ένα κανό, αλλά ότι βρήκαν και το δράστη. Ο δράστης είχε χρώμα κίτρινο και οι σούστες του ήταν έτοιμες να επιτεθούν σε οποιονδήποτε επιδίωκε να τον πλησιάσει.

Το κανό, ο καναπές και οι τρομοκρατημένοι διοργανωτές
Το κανό, ο καναπές και οι τρομοκρατημένοι διοργανωτές

Οι διοργανωτές παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους

Οι διοργανωτές φοβούμενοι ότι η παραφιλολογία γύρω από το θέμα μπορεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις βλάπτοντας έτι περισσότερο την εικόνα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, που έχει κηλιδωθεί πολλές φορές, αποφάσισαν να διερευνήσουν το ζήτημα.

Το Σάββατο (07/08) ξεκίνησαν οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν αληθεύει το περιστατικό και μια μέρα αργότερα ανακοινώθηκε πως δεν συνέβη ποτέ η σύγκρουση ανάμεσα στο κανό και τον καναπέ. Πολλοί πάντως παραμένουν δύσπιστοι.

Όπως και να 'χει, το περιστατικό αποδεικνύει ότι οι Βραζιλιάνοι δεν πρόκειται να αφήσουν καμία υπόνοια, από δω και πέρα, ότι η διοργάνωση "πάσχει". Άκουσαν πολλά τις προηγούμενες μέρες και τώρα είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα πράγματα στην τύχη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ