ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τερμάτισε φορώντας ένα παπούτσι η Ετενές Ντιρό

Τερμάτισε φορώντας ένα παπούτσι η Ετενές Ντιρό

Μεγάλη ατυχία για την Ετενές Ντιρό, καθώς τρέχοντας στα προκριματικά των 3.000μ. στιπλ των γυναικών της βγήκε το παπούτσι. Παρόλα αυτά δεν τα παράτησε και μετά από απόφαση των διοργανωτών θα τρέξει στον τελικό (VIDEO).

Η Ετενές Ντιρό βρισκόταν στην πρώτη θέση της προκριματικής της σειράς στα 3.000μ. στιπλ των γυναικών, μέχρι που της βγήκε το παπούτσι. Προσπάθησε να το βάλει και πάλι, έχασε πολλά μέτρα, προκάλεσε την πτώση δύο συναθλητριών της και τελικά το πέταξε μακριά συνεχίζοντας την κούρσα της φορώντας μόνο το αριστερό παπούτσι.

Η 25χρονη δρομέας της Αιθιοπίας είχε τερματίσει έκτη στον τελικό του συγκεκριμένου αγωνίσματος στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και στο Ρίο στόχευε σε ένα μετάλλιο, έχοντας τον τέταρτο καλύτερο χρόνο φέτος στον κόσμο.

Μπορεί να ολοκλήρωσε την κούρσα της στην προκριματική σειρά του Ρίο, αλλά η έβδομη θέση που κατέλαβε δεν ήταν αρκετή ώστε η Ντιρό να πάρει απευθείας την πρόκριση στον τελικό. Το ατύχημα που είχε και το πείσμα που επέδειξε προκάλεσαν την επιδοκιμασία τόσο των φίλων του στίβου όσο και των αντιπάλων της, που είδαν τη Ντιρό να κυνηγά το όνειρο της φορώντας ένα παπούτσι.

Τερμάτισε φορώντας ένα παπούτσι η Ετενές Ντιρό

Στον τελικό η Ντιρό

Μετά το τέλος των προκριματικών σειρών του συγκεκριμένου αγωνίσματος η Ομοσπονδία Στίβου της Αιθιοπίας κατέθεσε έφεση στη διοργανώτρια αρχή προκειμένου η Ετενές Ντιρό να συμμετάσχει στον τελικό των 3.000μ. στιπλ. Οι διοργανωτές αφού πρώτα είδαν το βίντεο αποφάσισαν να περάσουν την 25χρονη δρομέα της Αιθιοπίας στον τελικό.

Με τον ίδιο τρόπο εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στον τελικό τόσο η Ιρλανδέζα Σάρα Τρέισι, όσο και η Τζαμαϊκανή Άισα Πράου. Όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, οι δύο αθλήτριες βρέθηκαν στο έδαφος μετά τη σύγκρουση που είχαν με την Ντιρό, όταν η τελευταία προσπάθησαν να βάλει το παπούτσι της. Έτσι, οι εφέσεις που κατέθεσαν οι ομοσπονδίες των δύο χωρών έγιναν επίσης δεκτές και ο τελικός των 3.000μ. στιπλ των γυναικών θα γίνει με τη συμμετοχή 18 αθλητριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ