ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τεράστια έκπληξη από τον Μπαζίλε

Τεράστια έκπληξη από τον Μπαζίλε

Ο Φάμπιο Μπαζίλε με Ippon επικράτησε επί του Μπάουλ Αν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των -66 κιλών του τζούντο.

Ούτε το γεγονός ότι απέναντί του είχε το Νο-1 της παγκόσμιας κατάταξης, ούτε το γεγονός ότι προκρίθηκε στο... παρά ένα από την παγκόσμια κατάταξη, δεν εμπόδισε τον Φάμπιο Μπαζίλε να δημιουργήσει την μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι τώρα στο Ολυμπιακό τουρνουά τζούντο του Ρίο.

Ο Ιταλός τζουντόκα, νίκησε με Ippon τον Κορεάτη Μπάουλ Αν και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών, χαρίζοντας στη χώρα του μόλις το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε επίπεδο ανδρών.

Δεκαέξι χρόνια μετά τον Τζιουζέπε Μανταλόνι (πρώτος στα 73κ.) και 36 μετά τον Έτζιο Γκάμπα (πρώτος στα 71κ.), το Νο-29 (!) της παγκόσμιας κατάταξης, κατάφερε να χαρίσει στην Ιταλία το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο. Σε έναν τελικό που θα τον βλέπει ακόμη και στον... ύπνο του, ο Μπαζίλε χρειάστηκε μόλις 1 λεπτό και 24 δευτερόλεπτα για να κάμψει την αντίσταση του Αν. Ο τελευταίος έπεσε θύμα της κατάρας που... κυνηγάει τα Νο-1 του κόσμου από την έναρξη του συγκεκριμένου τουρνουά, αφού ουδείς έχει καταφέρει να βρεθεί στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Την τρίτη θέση στα -66 κιλά πήρε ο Ρισόντ Σομπίροφ, ο οποίος τριπλασίασε τα χάλκινα σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Να θυμίσουμε ότι ο Ουζμπέκος ήταν τρίτος στα -60κ. τόσο στο Λονδίνο όσο και στο Πεκίνο.

Οι επτά πρώτοι της κατάταξης των -66 κιλών:

1. Φάμπιο Μπαζίλε (Ιταλία)

2. Μπάουλ Αν (Κορέα)

3. Μασάσι Εμπινούμα (Ιαπωνία)

3. Ρισόντ Σομπίροφ (Ουζμπεκιστάν)

5. Άντριαν Γκόμποτς (Σλοβενία)

5. Αντουάν Μπούσάρντ (Καναδάς)

7. Βάντερ Ματέο (Δομινικανή Δημοκρατία)

7. Τουμουρκχουλέγκ Νταβααντόρι (Μογγολία)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ