ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Team USA: Κρουαζιερόπλοιο vs Ολυμπιακό Χωριό, σημειώσατε 1

Team USA: Κρουαζιερόπλοιο vs Ολυμπιακό Χωριό, σημειώσατε 1

Το Ολυμπιακό Χωριό δεν είναι -απ' ότι φαίνεται- για όλους. Η Team USA αποφάσισε να συνεχίσει την... παράδοση και να το απαρνηθεί, προτιμώντας να διαμείνει σε κρουαζιερόπλοιο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.

Η παράδοση που έχει δημιουργήσει η Team USA εδώ και μερικές δεκαετίες κι έπειτα συνεχίζεται φέτος στο Ρίο. Η ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ δεν εμπιστεύεται το Ολυμπιακό Χωριό του Ρίο, τόσο γιατί αυτά που γίνονται εκεί εδώ και μερικές ημέρες είναι πρωτοφανή (βλ. ο Άντριου Μπόγκουτ έφτιαξε μόνος του την κουρτίνα στο μπάνιο ), όσο και γιατί προτιμά να έχει την... ησυχία της, μακριά από τον πολύ κόσμο.

Γι αυτό, αποφασίστηκε να επαναληφθεί κάτι που είδαμε το 2004 στην Αθήνα: η Team USA θα μένει σε κρουαζιερόπλοιο κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην πόλη της Βραζιλίας, στο Silver Cloud. " Η Team USA δεν έχει μείνει σε Ολυμπιακό Χωριό από το 1988 κι έπειτα. Παρόλ' αυτά, οι ομάδες μας είναι πάντα πολύ ένθερμες στο να στηρίζουν τους υπόλοιπους αθλητές των ΗΠΑ", διευκρίνισε για το ζήτημα ο media officer της αμερικανικής ομοσπονδίας, Κρεγκ Μίλερ.

Το κρουαζιερόπλοιο που θα φιλοξενήσει πάντως τα αστέρια της Team USA δεν θα είναι... ρεζερβέ. Κι αυτό γιατί εκεί θα μένουν επίσης τα μέλη της Cisco, πολυεθνικής που χορηγεί την ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ.

Παρεμπιπτόντως, το ίδιο... παράδειγμα θα ακολουθήσει κι η γυναικεία ομάδα, προφανώς σε μια απόφαση που πάρθηκε από την εγχώρια ομοσπονδία. Κι αν για τους άνδρες είναι γνωστή η τάση τους να αποφεύγουν το Ολυμπιακό Χωριό, για τις γυναίκες η συγκεκριμένη κίνηση προέκυψε για λόγους ασφαλείας μετά τα όσα ακούστηκαν (και συνεχίζουν να ακούγονται) για την κατάσταση εντός του Ολυμπιακού Χωριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ