ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ταξίδι στην ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού

Ταξίδι στην ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού

Στην Αρχαία Ολυμπία συνεχίστηκε το πρόγραμμα "Ολυμπιακή Κληρονομιά" αφού μαθητές της Στ' τάξης του Δημοτικού του Κολεγίου Αθηνών έζησαν μια μοναδική εμπειρία.

Μια συναρπαστική εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές της Στ' Τάξης του Δημοτικού του Κολεγίου Αθηνών στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΘΝ.Ο.Α.: «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ», που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος εφαρμόζεται το πετυχημένο «Εργαστήρι Ολυμπισμού» που σαν σκοπό έχει να εκπαιδεύσει και να μυήσει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της Ολυμπιακής Ιστορίας και Παιδείας, με τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Ισίδωρο Κούβελο να παρακολουθεί την πορεία των εργαστηρίων και να ενθαρρύνει τα παιδιά.

Στην Αρχαία Ολυμπία στο χώρο της ΔΟΑ, οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην Ιστορία και τις Αξίες του Ολυμπισμού από την Ιλεάνα Κλοκώνη μέσα από τις σελίδες του συγγράμματος της ΕΘΝ.Ο.Α.: «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!». Επιπλέον, προσέγγισαν βιωματικά Ολυμπιακά αγωνίσματα του Στίβου όπως το άλμα εις ύψος με την καθοδήγηση της Νίκης Μπακογιάννη, της Χειροσφαίρισης και της Τοξοβολίας από Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους Πρωταθλητές και Εθνικούς προπονητές.

Οι Παγκόσμιες πρωταθλήτριες ενόργανης γυμναστικής Βάσω Μιλλούση και ρυθμικής Σταυρούλα Σαμαρά ανέλαβαν να δημιουργήσουν με τα παιδιά χορογραφία του «Μεγάλου αθλητικού χορού» εμπνευσμένη από Ολυμπιακά αθλήματα, προκειμένου να την παρουσιάσουν στην γιορτή που έγινε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Τους μαθητές του Δημοτικού συνόδευσαν τρεις μαθητές δευτέρας Λυκείου του Α association, οι οποίοι παρουσίασαν μια εξαιρετική εργασία που ετοίμασαν σχετικά με την εμπειρία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής και διαπίστωσαν ότι παρότι η χώρα μας έχει κατακτήσει σε έναν μεγάλο βαθμό την αθλητική παιδεία, όσον αφορά την Ολυμπιακή Παιδεία υπάρχουν ακόμα πολλές ελλείψεις.

Η εκπαίδευση των παιδιών περιλάμβανε και την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν στην πράξη όλα αυτά που έμαθαν κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στα παιδιά, έλαβαν μέρος η Άννα Κορακάκη, Χρυσή Ολυμπιονίκης Σκοποβολής στο Ρίο 2016, η Νίκη Μπακογιάννη, Αργυρή Ολυμπιονίκης Στίβου στην Ατλάντα 1996, ο Παύλος Μάμαλος Χρυσός Παραολυμπιονίκης Άρσης Βαρών στο Ρίο 2016, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής Βάσω Μιλλούση, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής, Σταυρούλα Σαμαρά, οι προπονητές Χειροσφαίρισης Γιάννης Βαρελτζής και Στέλιος Αλεπουδέας, καθώς και οι προπονητές Τοξοβολίας Γεώργιος Καχριμάνης και Δημήτρης Τεγγελίδης.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακδημία της Ελλάδας ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη την εταιρεία Hertz για τη μεταφορά και τον Δήμος Αμαλιάδας για την παροχή αθλητικού υλικού.

Πάμε Ψηλά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ