ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα συγχαρητήρια του Τόμας Μπαχ για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Τα συγχαρητήρια του Τόμας Μπαχ για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
PARISSARRIKOSTAS@

Με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, συνεχάρη την Ελλάδα, για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία στις 24 Οκτωβρίου. (VIDEO, PHOTOS)

Στην εναρκτήρια ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών σήμερα (2/11) στην Πράγα, ο κ. Μπαχ, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρο Καπράλο, του έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη διοργάνωση της Τελετής στην οποία είχε παραβρεθεί και ο ίδιος.

Απαντώντας ο Πρόεδρος της ΕΟΕ, που παρακολουθεί τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης μαζί με τον Γενικό Γραμματέα, Μανώλη Κολυμπάδη, το μέλος της ΕΟΕ και Πρόεδρο της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Μανώλη Κατσιαδάκη και το μέλος της Ολομέλειας, Ξένια Αργειτάκη, τόνισε:

«Σας ευχαριστούμε για την τιμή σε αυτό το τόσο σημαντικό γεγονός, την Αφή της Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “PyeongChang 2018. Σας ευχαριστούμε επίσης πολύ για τα καλά σας λόγια για τη διοργάνωση. Νομίζω ότι το μήνυμα που περάσατε στον κόσμο όταν καλέσατε στην Ολυμπία, τους Προέδρους των Ολυμπιακών Επιτροπών των χωρών που θα διοργανώσουν τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, δείχνει την ενότητα και την αλληλεγγύη του Ολυμπιακού κινήματος και αυτό είναι μία πολύ σημαντική διάσταση».

Τα συγχαρητήρια του Τόμας Μπαχ για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Ελλάδα απέσπασε ιδιαιτέρως θετικά σχόλια για την εξαιρετική διοργάνωση των δύο Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία και στο Παναθηναϊκό Στάδιο και από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής «PyeongChang 2018», Hee-beom LEE που εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια τόσο στον Πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, όσο και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Θανάση Βασιλειάδη που ακολούθησε το Φως του Ολυμπισμού σε όλο το ταξίδι του στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά το τέλος της Τελετής Παράδοσης στο Καλλιμάρμαρο, οι Κορεάτες ζήτησαν και φωτογραφήθηκαν με την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου, τη Χορογράφο Αρτέμιδα Ιγνατίου και τους υπόλοιπους συντελεστές των Τελετών της Φλόγας.

Τα συγχαρητήρια του Τόμας Μπαχ για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Αλλά και οι Ιάπωνες παρατηρητές που ήρθαν εδώ, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 εντυπωσιάστηκαν από το οργανωτικό επίπεδο και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν όλοι όσοι συμμετείχαν στο εγχείρημα αυτό που προβάλλει την Ελλάδα διεθνώς με τον καλύτερο τρόπο.

Δείτε εδώ το video με την απάντηση του Σπύρου Καπράλου στον Τόμας Μπαχ στη Γενική Συνέλευση των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ