ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στο τουρνουά μπάσκετ

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στο τουρνουά μπάσκετ

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής στους δύο ομίλους. Χαμός στον Β' με τέσσερις ομάδες να κινδυνεύουν με αποκλεισμό και τρεις να διεκδικούν την πρωτιά.

Στον Α' Όμιλο τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Με την πρωτιά της Αμερικής να κινδυνεύει. Η Σερβία είναι πιθανότατα 4η, η Βενεζουέλα κυνηγάει ένα θαύμα και η Αυστραλία μπορεί να αισθάνεται ήσυχη για τη 2η θέση.

Εκεί που περιπλέκονται τα πράγματα είναι στον Β' Όμιλο. Εκεί που η 4η θέση σημαίνει κίνδυνος (λόγω Αμερικής στους "8"). Δύο ομάδες έχουν περάσει ήδη (Αργεντινή-Λιθουανία) και μια ακόμη κρυφοκοιτάει (Ισπανία). Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ισπανοί μπορούν να βγουν πρώτοι, αλλά και 5οι (εκτός δηλαδή), ενώ και οι Λιθουανοί καταλήγουν από 1οι ως 4οι.

Η ομάδα του Σκαριόλο μένει έξω με ένα σενάριο. Πιο δύσκολα τα πράγματα για τους Βραζιλιάνους που πλέον χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων. Έμπλεξε η Κροατία μετά την "γκέλα" με Νιγηρία, δίνοντας παράλληλα το δικαίωμα στους Αφρικανούς να ελπίζουν!

Α' Όμιλος

Τελευταία αγωνιστική:

ΗΠΑ-Γαλλία
Αυστραλία-Βενεζουέλα
Σερβία-Κίνα

Κατάταξη

ΗΠΑ 4-0
Αυστραλία 3-1
Γαλλία 3-1
Σερβία 1-3
---
Βενεζουέλα 1-3
Κίνα 0-4

ΗΠΑ: Με νίκη επί της Γαλλίας τερματίζουν στην πρώτη θέση. Αν χάσουν και κερδίσει η Αυστραλία την Βενεζουέλα (ματς που γίνεται αργότερα) τότε τερματίζουν δεύτεροι, καθώς υπολείπονται στην τριπλή ισοβαθμία. Οι "μπούμερς" έχουν το πάνω χέρι λόγω διαφοράς πόντων (+11), εκτός φυσικά αν μιλάμε για το ακραίο σενάριο οι "τρικολόρ" να κερδίσουν με 16 ως 32 πόντους. Τότε οι Αυστραλοί παραμένουν πρώτοι, οι Γάλλοι σκαρφαλώνουν δεύτεροι και οι Αμερικάνοι καταλήγουν τρίτοι. Στο πιο ακραίο - ακόμη - σενάριο ου οι Γάλλοι κερδίσουν με περισσότερους από 33 πόντους, τότε οι Γάλλοι έρχονται πρώτοι, οι Αυστραλοί δεύτεροι και οι Αμερικάνοι τρίτοι.

Αυστραλία: Με νίκη είναι σίγουρα δεύτερη. Τερματίζει πρώτη αν κερδίσει και χάσει η Αμερική και τρίτη αν χάσει από τη Βενεζουέλα και η Γαλλία κερδίσει τις ΗΠΑ.

Γαλλία: Το χειρότερο σενάριο για τους "τρικολόρ" είναι η 3η θέση. Τα καλά (αλλά δύσκολα) σενάρια αφορούν κατά κύριο λόγο τη δεύτερη θέση. Για να έρθουν δεύτεροι θα πρέπει να κερδίσουν τις ΗΠΑ και να χάσει η Αυστραλία, ή να κερδίσουν τις ΗΠΑ με διαφορά μεταξύ των 16 και των 32 πόντων. Αν τώρα κερδίσουν πάνω από 32 τότε τερματίζουν στην κορυφή.

Σερβία: Η Σερβία έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με τη Βενεζουέλα. Οπότε προκρίνεται ακόμη και με ήττα, αν χάσει η Βενεζουέλα από την Αυστραλία, σε ένα παιχνίδι που διεξάγεται πρώτα. Το μόνο σενάριο για να μην τερματίσουν στην 4η θέση είναι να χάσουν από την Κίνα και η Βενεζουέλα να νικήσει την Αυστραλία.

Βενεζουέλα: Προκρίνεται με το παραπάνω σενάριο: να κερδίσει την Αυστραλία και η Σερβία να χάσει από την Κίνα.

Κίνα: Είναι ήδη αποκλεισμένη έχοντας μηδέν νίκες στα τέσσερα παιχνίδια.

Β' Όμιλος

Κατάταξη

Αργεντινή 3-1
Λιθουανία 3-1
Ισπανία 2-2
Κροατία 2-2
---
Βραζιλία 1-3
Νιγηρία 1-3

Η τελευταία αγωνιστική:

Νιγηρία-Βραζιλία
Ισπανία-Αργεντινή
Λιθουανία-Κροατία

Λιθουανία: Με νίκη είναι σίγουρα πρώτη. Από εκεί και πέρα έρχεται δεύτερη αν χάσει από την Κροατία ως 8 πόντους και κερδίσει η Ισπανία. Μπορεί όμως να καταλήξει 3η αν χάσει από την Κροατία και νικήσει η Αργεντινή την Ισπανία. Το χειρότερο σενάριο για αυτή είναι η 4η θέση στην οποία θα καταλήξει αν χάσει με διαφορά μεγαλύτερη των 8 πόντων από την Κροατία και νικήσει η Ισπανία.

Αργεντινή: Είναι πρώτη αν νικήσει την Ισπανία και η Λιθουανία ηττηθεί από την Κροατία. Αν κερδίσει το δικό της παιχνίδι η χειρότερη θέση που καταλαμβάνει είναι η 2η (αν δηλαδή κερδίσει και η Λιθουανία). Από εκεί και πέρα αν χάσει έρχεται 3η.

Κροατία: Η Κροατία προκρίνεται σε όλα τα σενάρια που νικήσει, αλλά και σε ένα σενάριο αν χάσει (να νικήσει η Βραζιλία και η Λιθουανία - αφήνοντας έξω τη Βραζιλία). Από εκεί και πέρα η καλύτερη θέση που καταλαμβάνει είναι η 2η (δική της νίκη και νίκη της Αργεντινής), ή με δική της νίκη πάνω από 8 πόντους και νίκη της Ισπανίας. Διαφορετικά με νίκη είναι 4η.

Ισπανία: Υπάρχει μόνο ένα σενάριο να μείνει εκτός: να χάσει από την Αργεντινή, η Βραζιλία να νικήσει την Νιγηρία κι η Κροατία τη Λιθουανία. Σε όλα τα άλλα σενάρια προκρίνεται. Όσο για τη θέση της; Αν νικήσει την Αργεντινή μπορεί να τερματίσει πρώτη (σε τετραπλή ισοβαθμία που προκύπτει με νίκη της Κροατίας), ή δεύτερη αν η νικήσει η Λιθουανία. Σε περίπτωση ήττας έρχεται 3η αν κερδίσουν οι Λιθουανοί. Από εκεί και πέρα έρχεται 4η αν νικήσει η Νιγηρία και η Κροατία.

Βραζιλία: Τα πράγματα είναι δύσκολα για τη Βραζιλία που πλέον χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων. Χρειάζεται δική της νίκη και νίκη της Αργεντινής.

Νιγηρία: Προκρίνεται με συνδυασμό αποτελέσματων. Πρέπει να κερδίσει το δικό της παιχνίδι και να νικήσει ακόμη η Λιθουανία για να καταφέρει να ισοβαθμίσει με την Κροατία και να την αφήσει εκτός.

Αναλυτικά τα σενάρια

Σενάριο 1: Νίκη Νιγηρία, νίκη Ισπανία, νίκη Λιθουανία

Κατάταξη: Λιθουανία 4-1, Ισπανία 3-2, Αργεντινή 3-2, Νιγηρία 2-3 ---- Κροατία 2-3, Βραζιλία 1-4

Σενάριο 2: Νίκη Νιγηρία, νίκη Ισπανία, νίκη Κροατία

Σ' αυτό το σενάριο έχουμε 4πλη ισοβαθμία. Η Ισπανία έρχεται πρώτη γιατί είναι η μόνη που στο μικρό πρωτάθλημα που δημιουργείται έχει ρεκόρ 2-1. Κατά τα άλλα η κατάταξη των άλλων ομάδων εξαρτάται από τη διαφορά στο Λιθουανία-Κροατία. Πριν το ματς η διαφορά πόντων είναι υπέρ της Λιθουανίας (+8), με την Αργεντινή να έπεται (0) και την Κροατία τρίτη (-8). Υπάρχει και το ακραίο σενάριο αν η Κροατία κερδίσει με 8 πόντους να έχουμε ακριβώς την ίδια διαφορά μεταξύ των ομάδων.

Να σημειωθεί ότι πλέον ισχύει ως tie breaker το goal average (το κλάσμα της επίθεσης με την άμυνα) και όχι η διαφορά πόντων, η οποία όμως σε τόσο μικρό δείγμα παιχνιδιών επί της ουσίας δίνει το ίδιο αποτέλεσμα. Οπότε το πως θα κριθεί η παραπάνω τριπλή ισοβαθμία μέσα στην αρχική 4πλη θα κριθεί όχι μόνο από τις διαφορές, αλλά και το επίπεδο του σκορ. Οπότε θα γνωρίζουμε την τελική κατάταξη με ασφάλεια μετά τα παιχνίδια.

Αυτό που ξέρουμε πάντως είναι ότι αν η Κροατία κερδίσει με λιγότερους από 7 πόντους τότε θα είναι 4η με την Λιθουανία πρώτη. Πάνω από 8 πόντους καταλήγει 2η ρίχνοντας την Λιθουανία στην 4η θέση.

Κατάταξη: Ισπανία 3-2, Λιθουανία (με ήττα ως 8 πόντους) 3-2, Αργεντινή 3-2, Κροατία 3-2 (με νίκη ως 8 πόντους) --- Νιγηρία 2-3, Βραζιλία 1-4.

Σενάριο 3: Νίκη Νιγηρία, νίκη Αργεντινή, νίκη Λιθουανία

Κατάταξη: Λιθουανία 4-1, Αργεντινή 4-1, Ισπανία 2-3, Νιγηρία 2-3 --- Κροατία 2-3, Βραζιλία 1-4

Σενάριο 4: Νίκη Νιγηρία, νίκη Αργεντινή, νίκη Κροατία

Κατάταξη: Αργεντινή 4-1, Κροατία 3-2, Λιθουανία 3-2, Ισπανία 2-3 ---- Νιγηρία 2-3, Βραζιλία 1-4

Σενάριο 5: Νίκη Βραζιλία, νίκη Ισπανία, νίκη Λιθουανία

Κατάταξη: Λιθουανία 4-1, Ισπανία 3-2, Αργεντινή 3-2, Κροατία 2-3 --- Βραζιλία 2-3, Νιγηρία 1-4

Σενάριο 6: Νίκη Βραζιλία, νίκη Ισπανία, νίκη Κροατία

Ισχύει ότι και στο σενάριο 2.

Κατάταξη: Ισπανία 3-2, Λιθουανία (με ήττα ως 8 πόντους) 3-2, Αργεντινή 3-2, Κροατία 3-2 (με νίκη ως 8 πόντους) --- Βραζιλία 2-3, Νιγηρία 1-4.

Σενάριο 7: Νίκη Βραζιλία, νίκη Αργεντινή, νίκη Λιθουανία

Κατάταξη: Λιθουανία 4-1, Αργεντινή 4-1, Κροατία 2-3, Βραζιλία 2-3 --- Ισπανία 2-3, Νιγηρία 1-4

Σενάριο 8: Νίκη Βραζιλία, νίκη Αργεντινή, νίκη Κροατία

Κατάταξη: Αργεντινή 4-1, Κροατία 3-2, Λιθουανία 3-2, Βραζιλία 2-3 --- Ισπανία 2-3, Νιγηρία 1-4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ