ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα "λιοντάρια" του πόλο, 9-9 με την Σερβία!

Τα "λιοντάρια" του πόλο, 9-9 με την Σερβία!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική ομάδα πόλο έκανε εκπληκτική εμφάνιση και αναδείχθηκε ισόπαλη 9-9 με την Σερβία για την 2η αγωνιστική. Αν νικήσει την Ουγγαρία, μπορεί να καταταγεί πρώτη στον όμιλο. Τέσσερα γκολ ο Φουντούλης.

Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση, βγαλμένη από τα ομορφότερα όνειρα, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών κοίταξε στα ίσια την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Σερβία και το τελικό 9-9 φαντάζει και... λίγο με βάση την εικόνα των παικτών του Θοδωρή Βλάχου στην πισίνα του "Maria Lenks Aquatics Centre".

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του αγώνα

Οι διεθνείς μας ήταν εξαιρετικοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μετά τη νίκη της πρεμιέρας με 8-7 απέναντι στην Ιαπωνία, κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία από το μεγαθήριο του παγκοσμίου πόλο, που παραμένει δίχως νίκη, αφού την πρώτη αγωνιστική είχε φέρει 13-13 με την Ουγγαρία.

Πλέον, η γαλανόλευκη στοχεύει στην πρώτη θέση του γκρουπ, που μπορεί να έρθει, εφόσον νικήσει την Τετάρτη (10/8) την Ουγγαρία. Μετά, τα δυο ματς με Βραζιλία και Αυστραλία, ναι μεν δεν είναι εύκολα, αλλά σίγουρα είναι ομάδες στα "μέτρα" μας και μπορούμε να τις νικήσουμε.

Η Εθνική ήταν ονειρεμένη στο πρώτο ημίχρονο, με άμυνα από ατσάλι και σωστή στην επίθεση. Προηγήθηκε 2-1 στο φινάλε του πρώτου οκταλέπτου και το μοναδικό γκολ προήλθε από διπλή κόντρα σε σουτ του Φιλίποβιτς, ενώ έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 4-1.

Μάλιστα, έφτασε να προηγείται και 5-1, αλλά κάπου εκεί το θηρίο ξύπνησε και αντέδρασε. Η Σερβία άρχισε να σκοράρει πιο άνετα, πέτυχε τέσσερα γκολ στο τρίτο οκτάλεπτο και αυτό ολοκληρώθηκε με 8-6. Στην συνέχεια ισοφάρισε και σα να μην έφτανε αυτό, προηγήθηκε με γκολ του Νίκιτς από θέση φουνταριστού. Τότε, ο εκπληκτικός Φουντούλης (πρώτος σκόρερ του αγώνα με 4 γκολ), ισοφάρισε στον παραπάνω από διαγώνια θέση 1.47 πριν το φινάλε.

Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν σημειώθηκε άλλο τέρμα και η Εθνική μας κατάφερε τουλάχιστον να μην ηττηθεί από μια ομάδα που έχει πάει στο Ρίο για να πάρει το χρυσό μετάλλιο. Παρ' όλα αυτά, η γαλανόλευκη έδειξε πως μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε αντίπαλο και κοιτάζει... βάθρο. Έδειξε ότι μπορεί, μένει να το αποδείξει!

Οκτάλεπτα: 1-2, 0-2, 4-3, 4-2

Οι σκόρερ του αγώνα:

Σερβία: Φιλίποβιτς 2, Μίτροβιτς, Γιάκσιτς, Πρλαΐνοβιτς, Γκότσιτς, Άλεξιτς, Τσουκ, Νίκιτς.

Ελλάδα: Φουντούλης 4, Βλαχόπουλος 2, Ποντικέας, Γεννηδουνιάς, Κολόμβος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ