ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη ο Ρότιτς για την υπόθεση ντόπινγκ

Συνελήφθη ο Ρότιτς για την υπόθεση ντόπινγκ

Μετά την απομάκρυνσή του από το Ολυμπιακό Χωριό ο προπονητής μεγάλων αποστάσεων του στίβου, Μαικλ Ρότιτς συνελήφθη από την αστυνομία της Κένυας.

Η αστυνομία της Κένυας συνέλαβε τον προπονητή στίβου μεγάλων αποστάσεων της χώρας, ο οποίος αποβλήθηκε από την αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων και επέστρεψε «στα πάτρια εδάφη», ενώ βρίσκεται στο «στόχαστρο» έρευνας μετά τις καταγγελίες ότι ζητούσε χρήματα με αντάλλαγμα να προειδοποιεί τους αθλητές πριν από τους ελέγχους ντόπινγκ, όπως έγινε σήμερα γνωστό.

Ο Μάικλ Ρότιτς αρνείται την κατηγορία που δημοσιεύθηκε στην βρετανική εφημερίδα "Sunday Times", σύμφωνα με την οποία καταγράφηκε πριν από μερικούς μήνες σε βίντεο από δημοσιογράφους που προσποιήθηκαν ότι ήταν εκπρόσωποι αθλητών και φαίνεται να ζητά μετρητά σε αντάλλαγμα πληροφοριών σχετικά με τους επόμενους ελέγχους ντόπινγκ.

Οι υπεύθυνοι της Ολυμπιακής ομάδας της Κένυας τον έστειλαν... σπίτι του και, άμα τη αφίξει του από τη Βραζιλία στο διεθνές αεροδρόμιο "Jomo Kenyatta" του Ναϊρόμπι, συνελήφθη σήμερα και οδηγήθηκε στο δικαστήριο. Δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες, αλλά η αστυνομία της Κένυας ζητά την κράτησή του για επτά ημέρες, προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση. Αύριο πρόκειται να εμφανιστεί και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου, αφού θα παραμείνει υπό κράτηση σήμερα το βράδυ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ