ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση μπασκετικών γιγάντων στο Ρίο!

Συνάντηση μπασκετικών γιγάντων στο Ρίο!

Ο Άρβιντας Σαμπόνις, ο Βλάντε Ντίβατς, ο Όσκαρ Σμιντ και ο Λουκ Λόνγκλεϊ βρίσκονται στο Ρίο και δίνουν άλλη αίγλη στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ, ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν (PHOTOS)

Το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ στο Ρίο ήταν μια καλή αφορμή ώστε να σμίξουν μεγάλες δόξες του παρελθόντος. Παίκτες-ινδάλματα μιας άλλης εποχής που αποτελούν πρότυπα για τους συμπατριώτες τους και πλέον έχουν πόστο στις εθνικές ομάδες τους.

Τα τελευταία χρόνια ο Άρβιντας Σαμπόνις τελεί χρέη προέδρου στην ομοσπονδία ενώ πρόσφατα επανεξελέγη πρόεδρος για άλλα τέσσερα χρόνια. Ο Σαμπόνις νίκησε τους πάντες. Ακόμη και τις δυο εγχειρήσεις στους αχίλλειους τένοντες, τα προβλήματα στο γόνατο και στη μέση.

Ο γιατρός του Πόρτλαντ όταν ήταν να πάει στο ΝΒΑ, εξέτασε τα πόδια του και είπε "δεν θα παίξει". Τον διέψευσε κι αυτόν. Όχι μόνο πήγε στην Αμερική, αλλά έκανε και σπουδαία καριέρα. Έπαιξε μπάσκετ μέχρι τα ... 40 του υποχρεώνοντας τον Πάτρικ Γιούν να παραδεχτεί πως "αν είχε έλθει νωρίτερα, θα μας είχε κατατροπώσει"!

Πλέον καμαρώνει τον γιο του, Ντομάντας, στην προσπάθεια της Λιθουανίας να κατακτήσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο! Μάλιστα ο φωτογραφικός φακός "έπιασε" τον Σαμπόνις στο πλευρό του θρύλου Οσκάρ Σμιντ!

Συνάντηση μπασκετικών γιγάντων στο Ρίο!

Ο κορυφαίος βετεράνος σκόρερ, ο οποίος εισήχθη στο Halll of Fame της FIBA και στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame είναι ο μόνος που έχει σκοράρει περισσότερους από 1000 πόντους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και παρακολουθεί τις προσπάθειες των συμπατριωτών του.

Από 'κει και πέρα, ο Βλάντε Ντίβατς εκτελεί χρέη τζένεραλ μάνατζερ και αντιπροέδρου στους Kings ενώ ακολούθησε την αποστολή της Σερβίας ως Πρόεδρος της σέρβικης Ολυμπιακής Επιτροπής! Ο Ντίβατς έκανε το ντεμπούτο του με τη Γιουγκοσλαβία στο Μουντομπάσκετ του 1986 στη Μαδρίτη ενώ το 1996 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες της Ατλάντα.

Στον πάγκο της Αυστραλίας βρίσκεται ο Λουκ Λόνγκλεϊ, ο βετεράνος Αυστραλός σέντερ της μυθικής ομάδας των Bulls, ο οποίος αγωνίστηκε με τους "boomers" σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες (1988, 1992, 2000) και πλέον είναι β' βοηθός προπονητής στην εθνική ομάδα της πατρίδας του!

Συνάντηση μπασκετικών γιγάντων στο Ρίο!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ