ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Λος Άντζελες "στέλνει" τους Ολυμπιακούς του 2024 στο Παρίσι

A podium sits on the court before a news conference with Los Angeles Mayor Eric Garcetti and Los Angeles 2024 Chairman Casey Wasserman at Staples Center, Friday, May 12, 2017, in Los Angeles. The International Olympic Committee officials wrapped up four days of evaluating Los Angeles' bid for the 2024 Games before heading to Paris to check the only other candidate. (AP Photo/Jae C. Hong)
A podium sits on the court before a news conference with Los Angeles Mayor Eric Garcetti and Los Angeles 2024 Chairman Casey Wasserman at Staples Center, Friday, May 12, 2017, in Los Angeles. The International Olympic Committee officials wrapped up four days of evaluating Los Angeles' bid for the 2024 Games before heading to Paris to check the only other candidate. (AP Photo/Jae C. Hong) AP

Τα βρήκαν η οργανωτική επιτροπή του "Λος Άντζελες 2024" και η ΔΟΕ για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028, όπως αποκαλύπτουν οι Los Angeles Times. Ανοίγει ο δρόμος για το Παρίσι, ώστε να αναλάβει τους Αγώνες του 2024.

Σε συμφωνία με τους επικεφαλής της ΔΟΕ φαίνεται να έφτασε η οργανωτική επιτροπή του "Λος Άντζελες 2024", ώστε να αναλάβει τελικά τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028, αφήνοντας εκείνους του 2024 στο Παρίσι.

Την είδηση αποκαλύπτουν οι Los Angeles Times και πιθανότατα μέσα στην ημέρα να υπάρξει σχετική ανακοίνωση από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Θυμίζουμε πως φέτος το Σεπτέμβριο, για πρώτη φορά στα χρονικά, η ΔΟΕ σκόπευε να ανακοινώσει την ανάληψη δύο διοργανώσεων Ολυμπιακών Αγώνων, εκείνων του 2024 και του 2028.

Το Παρίσι και το Λος Άντζελες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τους Αγώνες του 2024, αλλά από τη στιγμή που η ΔΟΕ πρωτοτύπησε με την προαναφερθείσα απόφαση, κάθισαν και οι τρεις πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ώστε να βρεθεί μία λύση.

Η αμερικανική πλευρά φάνηκε να βολεύεται με τη διεξαγωγή των Αγώνων του 2028, παραχωρώντας έτσι στο Παρίσι τη διοργάνωση του 2024, που ούτως ή άλλως προτιμούσε η γαλλική πλευρά.

Αν όντως γίνουν έτσι τα πράγματα, το Λος Άντζελες θα φιλοξενήσει Ολυμπιακούς Αγώνες για τρίτη φορά, μετά το 1932 και το 1984, ενώ η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη θα επιστρέψει στις ΗΠΑ μετά από 32 χρόνια, αφού η τελευταία φορά που φιλοξενήθηκαν σε αμερικανικό έδαφος ήταν το 1996 στην Ατλάντα.

Από την άλλη, η γαλλική πρωτεύουσα θα ξαναδιοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 100 χρόνια, αφού η τελευταία φορά ήταν το 1924, ενώ είχε προηγηθεί κι εκείνη του 1900.

AP Photo/Jae C. Hong

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ