ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγγνώμη από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό για το Τόκιο 2020!

Συγγνώμη από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό για το Τόκιο 2020!

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, ζήτησε συγγνώμη ενώπιον του κοινοβουλίου της χώρας για τα υπέρογκο αρχικό κόστος του νέου Ολυμπιακού Σταδίου του Τόκιο, ενόψει τον Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Απίστευτο κι όμως, ιαπωνικό. Το υπέρογκο αρχικό κόστος κατασκευής του νέου Ολυμπιακού Σταδίου του Τόκιο μετά το πόρισμα της ιαπωνικής κυβέρνησης ανάγκασε τον πρωθυπουργό της χώρας, Σίνζο Άμπε, να ζητήσει συγγνώμη από το λαό.

"Απολογούμαι βαθύτατα για τους πολύτιμους δημόσιους πόρους, οι οποίοι δαπανήθηκαν", ανέφερε αρχικά ενώπιον του ιαπωνικού κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός της ασιατικής χώρας, Σίνζο Άμπε. Στις 17 Ιουλίου, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωση την "πλήρη επανεξέταση των αρχικών σχεδίων" της κατασκευής του νέου Ολυμπιακού Σταδίου του Τόκιο, το οποίο θα είναι το κεντρικό στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους θα φιλοξενήσει το 2020 η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε την κατασκευή του σταδίου από την Ιρακινή αρχιτέκτονα, Ζάχα Χαντίντ με το κόστος να ανέρχεται στα 2.000.000.000 ευρώ. Το ανωτέρω ποσό κρίθηκε υπερβολικό και η επιτροπή που συστάθηκε, αποφάσισε την επανεξέταση κι εν τέλει την ανάθεση νέου σχεδίου σε άλλους αρχιτέκτονες.

Γι' αυτό τα έργα σταμάτησαν, θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2016 και το νέο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο θα παραδοθεί τρεις μήνες αργότερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Υπολογίζεται ότι το ιαπωνικό κράτος έχει απολέσει 44.300.000 ευρώ τα οποία βάσει συμβολαίων, δεν μπορούν να επιστραφούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ