ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον τελικό η τετράκωπος (video)

Greece's Stergios Papachristos, Ioannis Tsilis, Georgios Tziallas and Ioannis Christou compete in the men's four rowing heats during the London 2012 Olympic Games at Eton Dorney, west of London, July 30, 2012. REUTERS/DAMIEN MEYER/Pool  (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS ROWING)
Greece's Stergios Papachristos, Ioannis Tsilis, Georgios Tziallas and Ioannis Christou compete in the men's four rowing heats during the London 2012 Olympic Games at Eton Dorney, west of London, July 30, 2012. REUTERS/DAMIEN MEYER/Pool (BRITAIN - Tags: SPORT OLYMPICS ROWING) REUTERS

Η τετράκωπος των Γιάννη Τσίλη, Γιώργου Τζιάλλα, Στέργιου Παπαχρήστου και Γιάννη Χρήστου πήρε εύκολα την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος.

Μία θέση στο βάθρο θα διεκδικήσει η ελληνική τετράκωπος στον τελικό του Σαββάτου (12:30 ώρα Ελλάδος).

Το πλήρωμα των Γιάννη Τσίλη, Γιώργου Τζιάλλα, Στέργιου Παπαχρήστου και Γιάννη Χρήστου εντυπωσίασε στη 2η ημιτελική σειρά, όπου κατέλαβε τη 2η θέση πίσω από τους Αμερικανούς, με χρόνο 6:02.61.

Το σημαντικό είναι πως οι Έλληνες δεν απειλήθηκαν καθόλου σε όλη τη διάρκεια της κούρσας και με σχετική ευκολία πέτυχαν το στόχο τους.

Στην οικογένεια του αφιέρωσε την πρόκριση ο Γιάννης Χρήστου: " Σήμερα κάναμε καλύτερη κούρσα από τα προκριματικά... με πιο πολύ μυαλό. Ήμασταν σαφώς σε καλύτερη κατάσταση. Ευχαριστώ τα παιδιά για την πρόκριση στον τελικό. Στέλνω την αγάπη μου στη γυναίκα μου και το γιο μου. Τους περιμένω με ανυπομονησία να έρθουν αύριο εδώ στο Λονδίνο".

Ο Γιάννης Τσίλης πρόσθεσε "μας βγήκε όπως περιμέναμε η κούρσα. Κάναμε το 2ο σημαντικότερο βήμα και μάλιστα... πολύ σωστά. Καταφέραμε να είμαστε στον τελικό, κάτι που πριν χρόνια φάνταζε άπιαστο όνειρο".

Στους... ανταγωνιστές αναφέρθηκε ο Γιώργος Τζιάλλας, λέγοντας " όλα είναι ανοιχτά όσον αφορά στα μετάλλια. Η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία, η Ολλανδία, οι ΗΠΑ, όλα είναι ισχυρά πληρώματα. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου για όλη την προσπάθεια που κάναμε τόσα χρόνια μαζί. Ευχή μου είναι να κλείσουμε με ένα μετάλλιο, αν όχι... με μία καλή θέση στον τελικό".

Στον πατέρα Ιωσήφ από το Άγιο Όρος αφιέρωσε την πρόκριση ο Στέργιος Παπαχρήστος. " Είναι η πρώτη φορά που σε βαριά κατηγορία η Ελλάδα μπαίνει τελικό σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να αναφερθώ στον πατέρα Ιωσήφ από το Άγιο Όρος. Μας έστειλε ένα γράμμα, με σοφά λόγια, το οποίο το είχαμε μαζί μας σήμερα και μας βοήθησε πολύ. Πιστεύουμε στο Θεό, πιστεύουμε σε όσους ανθρώπους είναι δίπλα μας. Θα τα δώσουμε όλα τώρα στον τελικό".

Στην 3η θέση τερμάτισε η Γερμανία, ενώ πιο πίσω έμειναν η Νέα Ζηλανδία, ο Καναδάς και η Ρουμανία.

Οι 6 του τελικού:

Μεγάλη Βρετανία 5:58.26

Αυστραλία 5:59.23

ΗΠΑ 6:01.72

Ελλάδα 6:02.61

Ολλανδία 6:03.71

Γερμανία 6:04.61

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ