ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο "τιμόνι" της Ρώμης ο Μοντετζέμολο

Στο "τιμόνι" της Ρώμης ο Μοντετζέμολο

O πρώην πρόεδρος της Ferrari, Λούκα Κορδέρο ντι Μοντετζέμολο αναμένεται να ηγηθεί της υποψηφιότητας της Ρώμης για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Ιταλία, θα βρεις από κάτω τον Λούκα Κορδέρο ντι Μοντετζέμολο. Ο πρώην πρόεδρος της Ferrari και νυν επικεφαλής της Alitalia αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 από τη Ρώμη.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANSA και η εφημερίδα "La Repubblica" αναφέρουν πως η ανακοίνωση του ονόματος του 67χρονου προέδρου της Ferrari επί 23 χρόνια θα γίνει τις επόμενες δύο εβδομάδες.

" Δεν είναι δουλειά μου να επιλέξω, αλλά πρέπει να πω πως είναι τέλεια επιλογή, εξαιτίας της πείρας του σε διεθνείς αγώνες και επιχειρήσεις", τόνισε ο Ιταλός πρώην αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μάριο Πεσκάντε, προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή στην Ιταλία και στο ολυμπιακό κίνημα.

Ο Πεσκάντε αποκάλυψε πως στο Νταβός ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ πως ο Μοντετζέμολο θα αναλάβει να οδηγήσει τη Ρώμη στη νίκη. Ο Μοντετζέμολο έχει υπάρξει επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 1990, ενώ έχει οδηγήσει την ιταλική συμμετοχή στην επικράτηση στον αγώνα ιστιοπλοΐας America's Cup.

Κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της "αιώνιας πόλης" τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ρέντσι είχε ανακοινώσει πως ορισμένα αθλήματα θα διεξάγονταν σε άλλες περιοχές μακριά από τη Ρώμη, όπως στη Σαρδηνία, τη Βενετία, ακόμα και το Βατικανό για την τοξοβολία.

Ο προϋπολογισμός της Ρώμης που φιλοξένησε για πρώτη και τελευταία φορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1960, ανέρχεται σε 6.000.000.000 ευρώ, τα 2.000.000.000 θα καλυφθούν από τη ΔΟΕ.

Μέχρι σήμερα μονάχα η Ρώμη και η Βοστόνη έχουν ανακοινώσει την πρόθεση τους να διεκδικήσουν τη διοργάνωση. Η Γερμανία θα επιλέξει ανάμεσα στο Βερολίνο ή στο Αμβούργο, ενώ ίσως "κατέβει" και το Παρίσι ξανά στη "μάχη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ