ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Ρίο και ο Μερούσης

Στο Ρίο και ο Μερούσης

Την απόφαση να κατεβάσει τα όρια σε ορισμένα αγωνίσματα πήρε η IAAF με τον Χριστόφορο Μερούση να "σφραγίζει" έτσι την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Αλλαγές προς ....τα κάτω αποφάσισε να κάνει η Παγκόσμιο Ομοσπονδία στίβου στα όρια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο με τον Χριστόφορο Μερούση να είναι ο πιο τυχερός από τους Έλληνες αθλητές αφού θα βρίσκεται στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Η IAAF επέλεξε να θέσει ευκολότερες επιδόσεις - από αυτές που αρχικά είχε ανακοινώσει - σε ορισμένα αγωνίσματα, προκειμένου να δώσει την δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους αθλητές να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στο κορυφαίο γεγονός της τετραετίας.

Οι αλλαγές αποφασίστηκαν στο συνέδριο που έγινε στις 26 Νοεμβρίου και ανακοινώθηκαν σήμερα. Με βάση αυτές, ο Χριστόφορος Μερούσης έχει ήδη το όριο για τους Ολυμπιακούς, καθώς η νέα επίδοση που έθεσε η IAAF είναι 2.19.00, όσο και ο χρόνος του αθλητή, τον Απρίλιο του 2015 στον μαραθώνιο του Ρότερνταμ. Ανάμεσα στα αγωνίσματα όπου οι επιδόσεις έπεσαν είναι το τριπλούν ανδρών και γυναικών, τα 800 μ., 1.500 μ., μαραθώνιος ανδρών- γυναικών, αλλά και η δισκοβολία και σφυροβολία Ανδρών, αγωνίσματα στα οποία υπάρχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.

Τα όρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (με έντονο χρώμα οι αλλαγές)

Στο Ρίο και ο Μερούσης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ