ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο Πεκίνο οι Χειμερινοί του 2022

Στο Πεκίνο οι Χειμερινοί του 2022

Το Πεκίνο εξασφάλισε τη διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2022 και έγινε η πρώτη πόλη στην Ολυμπιακή ιστορία που θα έχει φιλοξενήσει Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είθισται οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες να φιλοξενούνται σε θέρετρα ή πόλεις που βρίσκονται κοντά στο βουνό. Το Πεκίνο δεν αποτελεί χειμερινό προορισμό, ωστόσο έπεισε με τα επιχειρήματα του τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και την Παρασκευή (31/7) στην Κουάλα Λουμπούρ εξασφάλισε τη διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων το 2022.

Το Πεκίνο επικράτησε της πόλης Αλμάτι στο Καζαχστάν, τη μοναδική άλλη υποψήφια σε μια "φτωχή μάχη" διεκδίκησης. Έτσι σε διάστημα 14 ετών το Πεκίνο θα έχει φιλοξενήσει δύο φορές τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο. Έγινε η πρώτη πόλη στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που θα έχει διοργανώσει τους θερινούς και τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και αν τα περισσότερα αθλήματα θα πραγματοποιηθούν εντός της κινεζικής πρωτεύουσας, τα σπορ που... απαιτούν την ύπαρξη του χιονιού όπως είναι το αλπικό σκι και το δίαθλο θα διεξαχθούν 219 χιλιόμετρα μακριά, στο βουνό Ζανγκζιακού. Βέβαια η χιονόπτωση δεν είναι έντονη και οι Κινέζοι θα αναγκαστούν να δημιουργήσουν τεχνητό χιόνι.

Κι αν οι Καζάκοι έπαιξαν το χαρτί πως έχουν... χιόνι εν αντιθέσει με τους Κινέζους, οι τελευταίοι πήραν το παιχνίδι πείθοντας τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή πως χρησιμοποιώντας τος χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα αναπτύξουν το ενδιαφέρον για τα χειμερινά σπορ στους περίπου 300.000.000 κατοίκους στη Βόρεια Κίνα. Παρουσίασαν δε τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την εκστρατεία ύψους 30.000.000 δολαρίων για να... δημιουργήσουν αθλητές στα χειμερινά σπορ.

Νωρίτερα, η Λωζάννη είχε επικρατήσει της ρουμανικής πόλης Μπρασόφ και εξασφάλισε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων Νέων το 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ