ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στους "8" με... 10άρα η Γερμανία!

Στους "8" με... 10άρα η Γερμανία!

Στους προημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών πέρασαν η Νότια Κορέα και η Γερμανία από τον Γ' Όμιλο. Οι Γερμανοί διέλυσαν 10-0 (!) τα Φίτζι με πέντε γκολ του Πέτερσεν και οι Ασιάτες 1-0 το Μεξικό (VIDEOS).

Στους προημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου ανδρών πέρασαν η Νότια Κορέα και η Γερμανία, καταλαμβάνοντας την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα στον Γ' Όμιλο.

Η Νότια Κορέα επικράτησε στο κρίσιμο ματς 1-0 του Μεξικού κι έτσι άφησε εκτός συνέχειας τους χρυσούς Ολυμπιονίκες του Λονδίνου. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Τσανγκχούν Κουόν στο 77ο λεπτό.

10άρα η Γερμανία, πέντε γκολ ο Πέτερσεν

Η Γερμανία έπαιζε με την ομάδα των Νησιών Φίτζι, η οποία βρίσκεται από... σπόντα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ως εκπρόσωπος της Ωκεανίας. Η παραδοσιακή δύναμη της ηπείρου, η Αυστραλία, έχει... μετακομίσει στην ασιατική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κι έτσι απόλυτη κυρίαρχος στην Ωκεανία είναι η Νέα Ζηλανδία.

Όμως, στους προκριματικούς χρησιμοποίησε παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αποκλείστηκε στα "χαρτιά" κι έτσι τη θέση της πήραν τα Φίτζι που γνωρίζουν διαδοχικές συντριβές.

Ως γνωστόν, η Γερμανία δεν... χαρίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις και σταμάτησε στα δέκα γκολ! Τελικό σκορ 10-0 με τον Νιλς Πέτερσεν να πετυχαίνει πέντε γκολ (14', 33', 40', 63', 70'), τον Μαξιμίλιαμ Μάγερ τρία (30', 49', 52') και τον Σερζ Γκναμπρί δύο (8', 45').

Στα προημιτελικά Νιγηρία και Κολομβία

Στους προημιτελικούς πέρασαν η Νιγηρία και η Κολομβία, καταλαμβάνοντας την πρώτη και τη δεύτερη θέση αντίστοιχα στον Β' Όμιλο. Στον αγώνα των δύο ομάδων, η Κολομβία επικράτησε με 2-0 με τέρματα των Γκουτιέρες (4') και Ντορλάν (63') . Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Ιαπωνία νίκησε με 1-0 την Σουηδία, με το τέρμα που πέτυχε ο Γιατζίμα στο 65'.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ