ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην Πνύκα η Τελετή Εναρξης της 57ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες

Στην Πνύκα η Τελετή Εναρξης της 57ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες

Στις 17 Ιουνίου ξεκινά η 57η Διεθνή Σύνοδος για Νέους Μετέχοντες με την τελετή έναρξης να γίνεται στην Πνύκα και η σύνοδος στην Αρχαία Ολυμπία.

Τo μέλλον του Ολυμπισμού θα συγκεντρωθεί για ένα ακόμη καλοκαίρι στην Αρχαία Ολυμπία, στην ετήσια Διεθνή Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες που θα διαρκέσει από τις 17 Ιουνίου ως την 1η Ιουλίου και θα πάρουν μέρος 153 νέες και νέοι από 88 χώρες.

Η Διεθνή Σύνοδος για Νέους Μετέχοντες που έχει βασικό θέμα: «Διακυβέρνηση στον Αθλητισμό και το Ολυμπιακό Κίνημα» και ειδικό θέμα: "Ηθική, Εκπαίδευση και Διακυβέρνηση στο Ολυμπιακό Κίνημα", διοργανώνεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία για 57η φορά και οι συμμετέχοντες σε αυτό το Ολυμπιακό "εργαστήρι", ανακαλύπτουν την ιστορία του Ολυμπιακού κινήματος, γνωρίζουν τις Ολυμπιακές αξίες και τη διαχρονιότητα τους και αντιλαμβάνονται τη μεγάλη σημασία που έχει η εφαρμογή τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Η Τελετή Έναρξης της 57ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες θα γίνει την Κυριακή 18 Ιουνίου στις 19:00 στο Λόφο της Πνύκας, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργου Βασιλειάδη και την κήρυξη της έναρξης των εργασιών θα κάνει ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Μιχάλης Φυσεντζίδης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος, ενώ μήνυμα θα αποστείλει και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει απονομή της τιμητικής διάκρισης «Ολυμπία», στον κύριο Ser Miang Ng, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη Σιγκαπούρη και απονομή της τιμητικής διάκρισης "Αθηνά", στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Δημοκρατίας της Κορέας. Θα τιμηθεί επίσης με τον «Άθλον Μεγάλης Χορηγίας», ο κύριος Gordon Tang για τη στήριξη του έργου της ΔΟΑ.

Συνολικά στις εργασίες στην Αρχαία Ολυμπία θα υπάρχουν 12 ομιλητές ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκπαιδευτικές εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ