ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στην 52η θέση η Κύπρια, Αντρη Χριστοφόρου

Στην 52η θέση η Κύπρια, Αντρη Χριστοφόρου

Η Άννα Φαν Ντερ Μπρέγκεν από την Ολλανδία είναι η "χρυσή" ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου. Στην 52η θέση η Κύπρια, Αντρη Χριστοφόρου

Η Άννα Φαν Ντερ Μπρέγκεν από την Ολλανδία είναι η "χρυσή" ολυμπιονίκης στο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας των αγώνων του Ρίο. Η κούρσα των 136,9 χλμ. κρίθηκε στο φίνις με τις τρεις πρώτες να πέφτουν μαζί στον τερματισμό.

Ο χρόνος της Ντερ Μπρέγκεν ήταν 3 ώρες 51.27, όπως και η Έμμα Γιόχανσον (Σουηδία) και Ελίσα Λόνγκο Μποργκίνι (Ιταλία) που πήραν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Μετά από ένα επίπονο αγώνα, με αρκετές αναποδιές και κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, με ψιλόβροχο και έντονο αέρα, η Άντρη Χριστοφόρου βρήκε τις ψυχικές δυνάμεις για να φτάσει στον τερματισμό και η 24χρονη Κύπρια ποδηλάτρια πέρασε τη γραμμή του τερματισμού 52η στη σειρά, μένοντας 24 λεπτά και 57 δευτερόλεπτα πίσω από τη νικήτρια.

"Δεν ένιωθα καθόλου καλά", δήλωσε απογοητευμένη Άντρη Χριστοφόρου στη μικτή ζώνη, λίγο μετά το τέλος της κούρσας και συμπλήρωσε: "Μέχρι το 50ο χιλιόμετρο τα πράγματα πήγαιναν όπως τα σχεδιάσαμε, όμως τότε άρχισα να χάνω το προπορευόμενο γκρουπ. Δεν ένιωθα καλά, ειδικά στις ανηφόρες στην κυκλική διαδρομή και δεν μπόρεσα να τις ακολουθήσω".

Η Χριστοφόρου, που είχε δίπλα της στον τερματισμό τον σύζυγο της Μάριο Αθανασιάδη (αθλητής της Κύπρου το 2012 στο Λονδίνο στην ορεινή ποδηλασία) και τον προπονητή της Μάικ Χατζηιωάννου, ήταν εμφανώς στεναχωρημένη, αφού πίστευε ότι είχε τις δυνάμεις να πάρει ένα καλό πλασάρισμα.

"Ήταν όμως σπουδαία εμπειρία. Πρώτη φορά έτρεξα με τόσο κόσμο να μας βλέπει και σε τέτοιες συνθήκες". Η Κύπρια αθλήτρια τερμάτισε σε 4 ώρες, 16 λεπτά και 24 δευτερόλεπτα, αλλά πάνω από το επιτρεπόμενο χρονικό σημείο (OTL). Δεκαέξι αθλήτριες δεν κατάφεραν να τερματίσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ