ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στεφανίδη: "Άλμα στα 4,86μ. θα φέρει μετάλλιο"

Στεφανίδη: "Άλμα στα 4,86μ. θα φέρει μετάλλιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και για το ύψος που κατά την ίδια θα φέρει μια θέση στο βάθρο. Αναλυτικά όσα δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ.

Με τέσσερα μετάλλια μεγάλων διεθνών διοργανώσεων στην κατοχή της, ένα νέο σπουδαίο ρεκόρ 4.90μ (4,86μ στον ανοιχτό), μια νέα ζωή στο Οχάιο δίπλα στον σύζυγο και προπονητή της Μίτσελ Κρίερ και χωρίς πολλές - για φέτος - ακαδημαϊκές υποχρεώσεις η Κατερίνα Στεφανίδη είναι έτοιμη να ξεκινήσει το ταξίδι της για το Ρίο και τους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ελληνίδα επικοντίστρια δεν είναι απλώς ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ομάδας στίβου, αλλά μία από τις ελπίδες της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας για την κατάκτηση ενός μεταλλίου. Και η αλήθεια είναι πως η 26χρονη πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει κάθε λόγο να πιστεύει πως μπορεί να είναι ανάμεσα στις τρεις κοπέλες που θα ανέβουν στο βάθρο των νικητών.

Εχοντας νικήσει σε όλους τους αγώνες που συμμετείχε από τις 8 Ιουνίου μέχρι και τις 23 Ιουλίου, όπου ήταν η τελευταία της εμφάνιση πριν το Ρίο, με άλμα πάνω από τα 4.80μ, έχει κάθε λόγο να ελπίζει πως σε έναν τελικό με μεγαλύτερη πίεση από τις δυνατές αντιπάλους της, θα είναι σε θέση να ανέβει ακόμη υψηλότερα. Και η αλήθεια είναι πως η σύντομη ιστορία του αγωνίσματος (είναι στο πρόγραμμα από το 2000), έδειξε πως μια προσπάθεια πάνω από τα 4.80μ είναι ικανή να δώσει μετάλλιο. Κάτι ανάλογο προκύπτει και από το σύνολο των εμφανίσεων των αθλητριών στη διάρκεια της σεζόν.

«θέλω να βρεθώ εκεί και να κάνω μια καλή εμφάνιση κοντά στο φετινό ρεκόρ μου (4.86μ). Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να προβλέψω τι θα κάνουν οι άλλες αθλήτριες. Θέλω να πιστεύω ότι κάποια επίδοση κοντά στο ρεκόρ μου πιθανότατα να φέρει ένα μετάλλιο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση», είπε η Στεφανίδη και συμπλήρωσε: «Πριν τον τελικό έχω τον προκριματικό που είναι πάντα περίεργος. Πρέπει να ενεργοποιηθείς σωστά και να μην χαλαρώσεις», εξήγησε η Ελληνίδα, που στο Ρίο θα έχει ένα ακόμη δυνατό ατού, τα νέα της κοντάρια για τα ψηλά άλματα.

«Αυτό που έβαζα στο 4.90μ και στα άλματα που δοκίμασα στα 5.00μ δεν λύγιζε σωστά. Με τα νέα κοντάρια πιστεύω θα έχω καλύτερες προσπάθειες». Η Στεφανίδη θα βρίσκεται στο ολυμπιακό χωριό την Τρίτη (9/8) και θα έχει μπροστά της μία ολόκληρη εβδομάδα έως τον προκριματικό του επί κοντώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ