ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στα "δίχτυα" της αστυνομίας δύο κολυμβητές

Στα "δίχτυα" της αστυνομίας δύο κολυμβητές

Στο αστυνομικό τμήμα για ανάκριση οδηγήθηκαν οι Γκούναρ Μπεντζ και Τζακ Κόνγκερ, οι οποίοι κατέβηκαν κακήν κακώς από το αεροπλάνο τους με σκοπό να ακολουθήσουν τους αστυνομικούς.

Η αστυνομία της Βραζιλίας σταμάτησε δύο Αμερικανούς κολυμβητές στο αεροδρόμιο του Ρίο Τζανέιρο, μέλη της Ολυμπιακής αποστολής των Ηνωμένων Πολιτειών στους Ολυμπιακούς αγώνες, και τους οδήγησε στο τμήμα για ανάκριση.

Πρόκειται για τους Γκούναρ Μπεντζ και Τζακ Κόνγκερ, οι οποίοι ήταν στο αεροπλάνο για το ταξίδι της επιστροφής στη Νέα Υόρκη, αλλά η αστυνομία, τους ζήτησε να αποβιβαστούν και τους οδήγησε στο τμήμα του αεροδρομίου για ανάκριση, όπως επιβεβαίωσε και ο Πάτρικ Σαντούσκι, εκπρόσωπος της Ολυμπιακής επιτροπής και της αποστολής των ΗΠΑ στη Βραζιλία.

Να σημειωθεί πως χθες Βραζιλιάνος δικαστής είχε εκδώσει εντολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τους δύο αυτούς κολυμβητές, αλλά και τους Ράιαν Λόχτε, Τζέιμς Φέιγκεν , με τον ισχυρισμό ότι οι τέσσερις Αμερικανοί κολυμβητές έδωσαν αντικρουόμενες καταθέσεις σχετικά με τη ληστεία, της οποίας φέρεται να έπεσαν θύματα το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Ρίο.

Ο Λόχτε, όμως, είχε ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ, πριν εκδοθεί η απαγόρευση, ενώ παραμένει άγνωστο το πού βρίσκεται ο Φέιγκεν, ο οποίος είχε εισιτήριο για την ίδια πτήση με τους Μπεντζ και Κόνγκερ, αλλά δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Μάλιστα οι αστυνομικές αρχές της Βραζιλίας αιτήθηκαν την έκδοση εντάλματος έρευνας και σύλληψης των δύο αθλητών, προκειμένου να εντοπίσουν το κινητό τηλέφωνο του Φέιγκεν και να εξακριβωθεί μέσω αυτού πού βρίσκονταν οι δύο κολυμβητές το επίμαχο βράδυ.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι δύο Αμερικανοί, τις πρώτες πρωινές ώρες της περασμένης Κυριακής είχαν πάρει ταξί για να επιστρέψουν στο Ολυμπιακό Χωριό, από πάρτι όπου είχαν πάει στην πόλη. Σε κάποιο σημείο της διαδρομής, ένοπλοι άνδρες που έφεραν αστυνομικά σήματα τους σταμάτησαν, τους έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο, τους υποχρέωσαν να πέσουν στο έδαφος και απαίτησαν να τους δώσουν τα πορτοφόλια και τα αντικείμενα αξίας που είχαν μαζί τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ